Samsung loopt tegen probleem aan met best verkopende smartphone

Smartphones Wesley Akkerman 12 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung heeft net als heel veel andere telefoonfabrikanten last van het wereldwijde tekort aan bepaalde chips. Dat zorgt uiteraard voor problemen. De chiptekorten zijn overigens ook voelbaar in andere industrieën (kijk bijvoorbeeld maar naar het PlayStation 5 tekort), maar voor smartphone-fabrikanten wordt de situatie wel een beetje nijpend.

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan zorgt het aanhoudende chiptekort nu ook voor problemen bij de best lopende smartphone-serie van Samsung: de Galaxy A-lijn. De fabrikant heeft de productie niet kunnen opschalen, terwijl dat – gezien de populariteit van de smartphones – wel handig zou zijn geweest.

Samsung kampt met tekort aan chips

Het chiptekort is ook al de reden achter het uitblijven van een nieuwe Galaxy Note-smartphone. Vorig jaar verscheen er geen nieuw model, omdat er simpelweg niet genoeg chips waren. De Galaxy A-lijn is nu een paar maanden verkrijgbaar en werd eerder dit jaar gepresenteerd in de vorm van de A52 en A72.

Beide smartphones (we scharen de A52 5G even onder de A52) zijn tegelijkertijd gepresenteerd. Maar het is nog steeds zo dat de A72 niet overal verkrijgbaar is. Wel is de Galaxy A71 breed verkrijgbaar, dus dat kan ook te maken hebben met een strategische beslissing van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Chips van Qualcomm

De processoren in de Galaxy A52 en A72 zijn afkomstig an chipfabrikant Qualcomm. Die levert die chips overigens niet alleen aan Samsung. Ook de telefoons van Xiaomi en Redmi krijgen dezelfde chipsets als in de goedkopere Samsung-telefoons, waardoor het gebrek eraan alleen maar vergroot wordt.

Samsung lekt per ongeluk komst van goedkope topsmartphone

Helaas is het niet duidelijk wanneer we de problemen achter ons kunnen laten. Niemand weet namelijk wanneer het tekort aangevuld wordt. Dit is voor niemand dus een ideale situatie. Helemaal niet voor Samsung, die nu een zeer populaire lijn eigenlijk klein moet houden, omdat er gewoon niets anders mogelijk is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Elec

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen