Amazon opent aanval op Netflix en wil James Bond-maker kopen

Films & Series Jeroen Kraak 18 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Amazon opent vol de aanval op Netflix en Disney+ als we de laatste geruchten mogen geloven. Het wil James Bond-maker MGM overnemen.

Amazon Prime Video is een van de grootste streamingdiensten in de wereld. Volgens de laatst gegevens heeft het meer dan 200 miljoen leden. Daarmee is het ongeveer gelijkwaardig aan Netflix dat evenveel klanten heeft. Het belooft een flink gevecht om de kijker te worden want eerder toonde HBO Max ook al haar spierballen. Nu lijkt Amazon weer aan zet.

Gaat Amazon er met MGM vandoor?

Als we de verhalen van de normaal zeer betrouwbare Variety en New York Times moeten geloven, zijn Amazon en MGM al een aantal weken met elkaar in gesprek. Het nieuws komt niet uit de lucht vallen, aangezien het al een tijdje niet goed lijkt te gaan met MGM. De studio is al een tijd op zoek naar een koper. Hoewel er eerder geruchten rondgingen over Apple, lijkt nu toch Amazon toe te slaan. Apple zou eerder 5 miljard dollar willen betalen, terwijl Amazon aan de vraagprijs van 9 miljard wil voldoen.

Grote titels

MGM is een van de grootste filmstudio’s van de wereld. Het bedrijf is natuurlijk vooral bekend door de James Bond-films, maar het heeft nog veel meer titels in haar portfolio. Zo is ook The Handmaid’s Tale, Rocky, The Terminator en Vikings eigendom van de filmstudio.

Met de deal kan Amazon een flinke slag slaan. Hoewel het al een aantal jaar actief is met verschillende originals, mist het nog echt grote franchises. Met The Boys, The Marvelous Mrs. Maisel en The Grand Tour heeft het natuurlijk een aantal geweldige titels, maar dat is natuurlijk lang niet zo groot als James Bond. Met die franchise in handen kan het nog verder groeien. Binnenkort komt het echter ook met een Lord of the Rings-serie waar het bedrijf flink veel geld voor heeft neergelegd. Het toont de ambitie van de streamingdienst.

Het overnemen van een filmstudio is ook geen rare stap voor Amazon, aangezien het recent nog de rechten van twee grote Hollywoodfilms heeft opgekocht. Zo zijn Coming 2 America en Without Remorse exclusief te zien op de streamingdienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen