Mario Kart-koning? Nintendo organiseert groot toernooi in Nederland

Games Jelle van Es 18 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Ben jij iemand die al zijn vrienden er op legt met Mario Kart 8 Deluxe? Of ken jij iemand die altijd loopt op te scheppen over zijn of haar skills. Dan is dit het moment om naar voren te stappen.

Want Nintendo Benelux heeft besloten om de liefhebbers van Mario Kart 8 Deluxe samen te brengen met een speciaal toernooi. Vier seizoen lang heb je daarbij de mogelijkheid om mooie prijzen te winnen.

Mario Kart 8 Deluxe toernooi

Nintendo zelf noemt het het Mario Kart 8 Deluxe Seasonal Circuit Benelux. Het evenement begint op zaterdag 29 mei om 19:00 uur en bestaat uiteindelijk uit vier individuele onlinetoernooien. Deze worden verspreid over het jaar georganiseerd, per seizoen. In dit eerste seizoen wordt er gestreden in de Spring Cup. Er ontstaat tijdens het evenement een overkoepelende puntentelling die uitmondt in een grote finale. In die finale nemen de beste twaalf spelers het tegen elkaar op en komt er één winnaar uit.

Mario Kart 8 Deluxe toernooi
De oproep vanuit Nintendo (Afbeelding: Nintendo)

Deze winnaar pakt een mooie trofee en wordt benoemd tot de beste Mario Kart-speler van de Benelux. Tegelijkertijd moet het evenement ook voor de minder goede spelers interessant zijn. Onder het kopje ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ nodig Nintendo alle spelers uit. Door je ervaringen te delen op social media maak je dan ook kans op diverse prijzen. Tijdens het eerste toernooi kan er onder andere gestreden worden voor een LEGO Nintendo Entertainment System. Door je ervaringen op Twitter te delen met de #SpringCup, maak je kans op een speciale opberghoes voor de Nintendo Switch van de game of een mooie goodiebag

Doe zelf mee

Lijkt het je wat om mee te doen met dit Mario Kart 8 Deluxe-toernooi? dan moet je dus op 29 mei van 19:00 tot en met 20:00 er klaar voorzitten. Meedoen kan uiteindelijk met de toernooicode: 1175-7686-1227. Alvast veel succes en voornamelijk veel plezier toegewenst met de strijd. Meer over het toernooi vind je hier.

Superfan Mario Kart speelt in het echt met grasmaaiers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen