Lord of the Rings-serie: plot, acteurs en releasedatum

Films & Series Jeroen Kraak 17 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

The Lord Of The Rings-serie is een van de grootste titels naar waar de hele wereld uitkijkt. Maar hoe gaat de serie eruitzien?

The Lord Of The Rings is een van de grootste film franchises die er is. Amazon heeft dan ook een enorm bedrag betaalt voor een licentie om een serie te mogen maken. Zoveel zelfs dat het de duurste serie ooit is.

De duurste serie ooit

Amazon gaf 250 miljoen dollar uit voor de rechten en vermoedelijk kost een seizoen tussen de 100 en 150 miljoen dollar om te maken. De serie moet minimaal vijf seizoenen duren waarbij de kosten dus tegen het miljard aanliggen.

Het hele project is omringt door veel nevel. Amazon wil er nog niet teveel informatie over kwijt. Er zijn wel een aantal acteurs bekend, maar het plot was voor een lange tijd onduidelijk. Nu is er nieuwe informatie naar buiten gekomen en hebben wij een eerste indruk van de serie. De nieuwe Lord of the Rings belooft een spektakel te worden.

Afgelopen december zijn er al scènes van Lord of the Rings opgenomen in Nieuw Zeeland. Wat we weten is dat de serie zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen in The Hobbit afspeelt en dus lang voordat Frodo Baggins de Shire uitging om de ring te vernietigen.

Gollum-acteur uit Lord of the Rings doet bijzondere onthulling

Het Plot van Lord Of The Rings

Eerder kwam TheOneRing met nieuwe informatie over het plot. Het geeft nog niet alle informatie weg, maar we hebben nu wel een beter idee wat we gaan zien.  Zo Komen The Misty Mountains, Lindon en Númenor weer allemaal terug in de serie.

De synopsis is volgens hen als volgt: “Dit epische drama speelt zich duizenden jaren af voor J.R.R. Tolkien’s The Hobbit en The Lord Of The Rings en neemt de kijker mee naar een tijdperk waar de grote krachten werden gesmeed, koninkrijken opkwamen en vergingen en onwaarschijnlijke helden werden getest, hangend aan een zijden draadje. De grootste schurk ooit die voortkwam uit Tolkiens pen probeert de wereld in het duister hullen.”

“Beginnend in een vreedzame tijd volgt de serie een aantal nieuwe en bekende personages als ze de confrontatie met het kwaad van Middle-Earth aangaan. Van de donkerste diepten van de Misty Mountains tot de majestueuze bossen en van het elfenrijk Lindon tot het adembenemende eiland van Númerdor. Deze koninkrijken en personages zullen een erfenis achterlaten die lang zal voortleven.

Acteurs

Afgelopen december heeft Amazon de cast voor de Lord of the Rings-serie bekendgemaakt. Daarin zien we een aantal bekende gezichten. Een daarvan is Robert Aramayo, die eerder al te zie was in Game of Thrones als de jonge Ned Stark. Ook veel van de andere acteurs hebben al in grote series gespeeld als  24, Prison Break, Arrow en Spartacus.

Er spelen nog meer grote namen. De serie heeft een enorme cast en bestaat onder andere uit Cynthia Addai-Robinson, Maxim Baldry, Ian Blackburn, Kip Chapman, Anthony Crum, Maxine Cunliffe, Trystan Gravelle en Lenny Henry.

Tom Bulge liet weten uit de serie te stappen. Amazon wil een andere richting uit met zijn personage en hierdoor heeft hij besloten om op te stappen. Mogelijk moet het karakter opnieuw gecast worden.

Releasedatum van Lord Of The Rings

De grote vraag is wanneer we de Lord of the Rings-serie op Amazon Prime kunnen verwachten. De streamingdienst heeft nog geen datum gegeven. Vermoedelijk komt de serie pas in 2022 uit, maar er is ook nog eens kans dat we het aan het einde van dit jaar gaan zien. De eerste opnames zijn al afgerond. Er is dus een grote kans dat we binnenkort een eerste trailer of teaser kunnen verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen