Gollum-acteur uit Lord of the Rings doet bijzondere onthulling

Films & Series Jeroen Kraak 9 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Wie Lord of the Rings zegt, zegt natuurlijk Gollum. Acteur Andy Serkis doet nu een bijzondere onthulling over de voorbereiding.

Het is alweer twintig jaar geleden dat Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring in de bioscopen draaide. De film is inmiddels een klassieker en staat dan ook op veel lijstjes om tijdens kerst te kijken. Natuurlijk herinneren we ons Frodo Baggins, Sauron en Gandalf.

Gollum in Lord of the Rings

Een van de meest opmerkelijke rollen was echter voor Andy Serkis. Hij speelde Gollum. Hij is het bijzondere wezen dat geobsedeerd is door de ring. Wie herinnert zich niet zijn zinnen in de film. “Shire! Baggins!” en “It came to me, my own, my love… my… preciousssss” kennen we natuurlijk allemaal.

Hoewel het personage in Lord of the Rings helemaal met de computer is gemaakt, moest Serkis de rol van het karakter vertolken. Acteurs doen de meest bijzondere dingen om zich in te leven in een personage. Zo claimde Imanuelle Grives zelfs dat zij drugs verkocht op een festival omdat ze een crimineel speelde.

Inleven in je rol

Om toch een beeld van Gollum te krijgen deed Serkis iets bijzonders. Hij wilde voelen hoe het personage was. Dat deed hij niet alleen thuis, maar ook in de openbare ruimte meldt hij tijdens een recent interview met The Guardian. “Ik liep uren op handen en voeten. Soms kwam ik andere mensen tegen, toen deed ik maar alsof ik iets aan het zoeken was.

Ook vertelde Serkis wat het allemaal met hem deed om te werken aan Lord of the Rings. “Ik zou niet met de bekendheid om kunnen gaan als ik jonger was. Ik was eind 30 toen ik de rol kreeg en ik ben er nog steeds blij mee. Het was een geweldige tijd. Zoveel mooie dingen kwamen daar uit voort. Of ik het nu wel of niet leuk vindt, Gollum maakt deel uit van mijn leven. Dat gaat nooit meer weg.”

Binnenkort kunnen we weer genieten van Lord of the Rings. Amazon Prime video werkt namelijk aan een serie die gebaseerd is op de boeken van Tolkien. Hopelijk komt deze ergens in 2021 uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen