Frodo-acteur noemt Lord of the Ring-serie ‘erg bizar’

Films & Series Jeroen Kraak 16 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Binnenkort komt Amazon Prime Video met een serie over de Lord of the Rings-boeken. Elijah Wood, die voorheen Frodo speelde, laat zich over de serie uit.

Het is een van de grootste series van dit jaar of misschien wel het volgende: Lord of the Rings. In het verleden werd erover gesproken dat dit de duurste serie ooit wordt, maar we hebben er nog geen beelden van gezien. We weten dus nog niet wat we echt kunnen verwachten. Fandom citeerde Elijah Wood, de acteur die Frodo Baggins speelde in de recente films. Hij heeft er zijn eigen gedachten over.

Is het wel Lord of the Rings?

“Ik vind het heel bizar dat dat ze het Lord of the Rings noemen, want dat is het niet. Het vindt plaats tijdens de Second Age in Middle-earth.” Daarmee doelt Wood dat de avonturen zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen uit The Hobbit en de andere films plaatsvinden.

“In een tijd van vrede volgt de serie een aantal karakters, zowel bekende als nieuwe gezichten. Zij gaan de confrontatie aan met de lang gevreesde heropkomst van het kwaad in Middle-earth,” is er te lezen in een eerdere beschrijving van de serie. “Een tijd waarin grote krachten werden gesmeed en koninkrijken glorieus rijzen en in puin vallen, helden niet getest werden, hoop aan een zijden draadje hing, hult de grootste schurk ooit in de wereld in het donker.”

Een grote klapper

Er staat nog veel open, aangezien de Lord of the Rings-serie nog steeds niet af is. Het kan zijn dat de naam nog verandert of dat het er geheel anders uit gaat zien. Het verhaal van de serie wordt geschreven door J.D. Payne en Patrick McKay. De twee waren recent nog bezig aan de film Godzilla vs. Kong dat binnenkort naar de bioscoop komt.

De Lord of the Rings-serie moet de grote klapper worden van Amazon Prime Video. Het internetbedrijf betaalde 250 miljoen voor de rechten. Het wordt dus waarschijnlijk de duurste serie ooit, alleen al vanwege dat prijskaartje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen