Na Hulu komt ook Netflix met een documentaire over Britney Spears

Films & Series Jeroen Kraak 16 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Oh baby, baby Britney Spears krijgt een nieuwe documentaire. Nadat de Hulu-documentaire voor ophef zorgde, komt er nu ook op Netflix één.

Terwijl Ivo Niehe ondertussen de grootste Britney Spears-basher is, nadat hij de zangeres die toen 17 jaar was naar haar borsten vroeg, komt nu ook Netflix met nieuws over de zangeres. Het mediabedrijf wil nu ook een documentaire over Spears maken.

Framing Britney Spears

We kennen het verhaal inmiddels allemaal. Britney Spears was aan het einde van de jaren ’90 en het begin van de zeroes de grootste zangeres van het moment. Dat zorgde ook voor een enorme druk, want alle paparazzi dook achter haar aan. Het zorgde voor mentale problemen en in de media zagen we de ster steeds verder aftakelen. Nu, zo’n twintig jaar later, gaat het nog steeds niet goed met Britney Spears, want ze staat onder curatele van haar vader. Iets waar ze probeert uit te komen.

Met Framing Britney Spears kwamen de gebeurtenissen rondom het voormalig tieneridool weer opnieuw volop in de media. Haar ondergang werd de nationale sport in de Verenigde Staten. South Park wijdde er in het verleden zelfs een hele aflevering aan. In de nieuwe docu vertellen mensen om de zangeres heen over de ondergang van het idool nu ze in de rechtbank staat tegenover haar vader. De docu scoort een 7,3 op IMDb.

Disney+ komt met een nieuwe bijzondere Marvel-serie

Netflix maakt ook een docu

Nu komt Netflix ook met een eigen documentaire over Britney Spears meldt Bloomberg. De maker van de docu wordt Erin Lee Carr, die bekend staat om zijn criminal-justice documentaires. Wanneer het project uit moet komen is nog onbekend, maar wel zou men al bezig zijn geweest voordat Framing Britney Spears op Hulu verscheen.

Het is niet voor het eerst dat Netflix en Hulu een docu maken over exact hetzelfde onderwerp. De twee kwamen met ieder een eigen versie over het Fyre Festival, het luxueuze muziekfestival op een eiland dat uiteindelijk nooit kwam. Uiteindelijk won de docu van Netflix de strijd van Hulu. Dus ja, oops Netflix did it again!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen