Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 25 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Disney+ komt met een nieuwe bijzondere Marvel-serie

Het Marvel-universum kent enorm veel helden en andere personages. Om het allemaal wat duidelijker te maken komt Disney+ met een nieuwe docu.

Spider-Man, Captain America, Captain Marvel en Iron Man, we kennen allemaal deze Marvel-helden. Door de komst van het Marvel Cinematic Universe zijn al deze helden naast de comics ook in de films aan elkaar gekoppeld en ontstaat er een rode draad.

Marvel en Disney+

Dat gaat de aankomende jaren alleen maar nog meer worden, gezien Disney+ vol wil gaan inhaken op de superhelden. Het komt met allemaal nieuwe series, wat we nu al kunnen zien met WandaVision. Door de overname van 20th Century, zijn daar nog meer Marvel-licenties bijgekomen waardoor ook deze kunnen toetreden in het MCU.

Maar naast films en series komt Disney+ met nog veel meer content. Zo hebben we al Marvel Studios Legends gezien waarbij in elke aflevering kort een bestaand personage wordt geïntroduceerd. Daar komt aankomende maand ook nog een bijzondere productie bij. Disney+ komt op de proppen met Marvel’s Behind the Mask.

Een documentaire van Michael Jacobs

Behind the Mask wordt gemaakt door Michael Jacobs. De documentaire verkent de kracht van de identiteit achter de bekende superhelden. Met de hulp van schrijvers, tekenaars en experts uit de tachtig jaar dat Marvel bestaat probeert Jacobs de personen achter de superhelden figuurlijk te ontleden.

“Vanaf het allereerste begin van comics zijn geheime identiteiten een integraal onderdeel geweest van zowel superhelden als schurken die een ‘normaal’ leven leiden. Maar het zijn de personages achter die maskers die resoneren bij generaties fans.

Sinds de vroege jaren zestig hebben schrijvers en tekenaars het idee van identiteiten gebruikt om het zich ontwikkelende concept van gelijke rechten te belichten en onderzoeken. Deze legendarische Marvel-creaties en -verhalen hebben niet alleen de wereld buiten ons raam weerspiegeld – ze zijn een weerspiegeling geworden van onze eigen identiteit en wie we werkelijk zijn.”

Noge even wachten

Dat klinkt natuurlijk nogal cryptisch en dat zijn we bij Disney natuurlijk gewend. De filmmaatschappij gooit niet meteen alle kaarten op tafel. We zijn dus razend benieuwd hoe de Marvel-documentaire er precies uit gaat zien. Op 12 februari weten we het, want dan komt’ie uit. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Vind je het te lang wachten? Niet getreurd! In de tussentijd kun je genieten van Marvel’s 616. Het is een verzameling van verschillende Marvel-mini-documentaires op Disney+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!