Wie is de Mol? krijgt een opvolger op RTL en Videoland

Films & Series Jeroen Kraak 25 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Wie is de Mol? is een van de populairste shows op de Nederlandse tv. Geen wonder dat RTL er graag op wil inhaken. Het komt nu met De Verraders.

Wie is de Mol lijkt een instituut op de Nederlandse tv. De serie over tien deelnemers die opdrachten doen en er tegelijkertijd moeten achterkomen wie de saboteur in hun midden is, is na jaren op tv nog steeds ontzettend populair. RTL heeft met De Verraders nu een concurrent binnengehaald. Het is gemaakt door dezelfde makers.

De Verraders lijkt op Wie is de Mol?

Net zoals bij Wie Is de Mol? gaat het bij De Verraders ook om sabotage, vertrouwen en pure mindfuck. In een kasteel in Zuid-Limburg komen achttien bekende Nederlanders bij elkaar om op te zoek te gaan naar een schat. Van alle deelnemers zijn er echter drie saboteurs die de schat niet willen delen. Zij zetten de groep tegen elkaar op en vermoorden elke nacht een medekandidaat. Natuurlijk niet echt, maar het betekent wel dat die persoon niet meer meedoet.

Net als bij Wie is de Mol? moeten de kandidaten erachter komen wie de saboteurs zijn. Daarvoor is er een dagelijkse Raad. Daar kunnen ze de verraders wegstemmen, maar dan moeten ze natuurlijk wel de juiste kandidaat aanwijzen. Het grote verschil is dus dat de manier van elimineren anders is dan bij Wie is de Mol?

Een grote mindfuck

De nieuwe show wordt gepresenteerd door Tijl Beckand. “Na twee draaidagen zaten heel wat deelnemers al helemaal stuk vanwege de grote mindfuck die dit programma teweegbrengt,” vertelt de presentator. Toch is er wel een groot verschil met Wie is de Mol? Vanaf het begin weten de kijkers al wie de drie verraders zijn. Daardoor moet het nog duidelijker zijn welke psychologische spelletjes er worden gespeeld. Dit geeft volgens de makers een nieuwe dimensie.

Wellicht komt het format van de nieuwe show je bekend voor. Het lijkt namelijk erg veel op het computerspel Among Us. Daar is een groep van 10 spelers bij elkaar die opdrachten moeten vervullen. Tussen hen zitten ook een aantal saboteurs die weggestemd moeten worden. Het spel is een enorme hit op dit moment. De nieuwe show van de Wie is de Mol?-makers lijkt dus precies op het goede moment te komen.

Het nieuwe programma is vanaf 13 maart te zien op RTL en Videoland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen