PS5 hardeschijf snel vol? Met deze handige tip bespaar je ruimte

Games Jelle van Es 26 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation 5 is een enorm fijne spelcomputer. Althans, als je hem hebt weten te bemachtigen. De voorraden van de PS5 zijn nog altijd beperkt, waardoor de kans groot is dat je er nog even op wacht.

En als je hem dan in huis hebt gehaald, dan wil je natuurlijk alles er uit halen. Daarbij zul je waarschijnlijk tegen de beperkte PS5 hardeschijf aanlopen. Een opslag van 825 GB is namelijk zo gevuld met diverse games en andere content. Gelukkig hebben we een goede tip om wat ruimte over te houden voor je games.

PS5 hardeschijf vol? Zo voorkom je dat

De belangrijkste tip om de PS5 hardeschijf niet te snel vol te krijgen is simpel: speel geen Call of Duty Black Ops: Cold War in combinatie met Call of Duty Warzone. Dan bespaar je namelijk al snel 200 GB. Goed, dat is natuurlijk een beetje flauwe tip waar je waarschijnlijk niet veel aan hebt. Daarnaast is het goed om te weten dat de spelcomputer snel downloadt, waardoor je makkelijk games kunt verwijderen en downloaden. Maar het is ook mogelijk om preventief iets te doen aan het snel opvullen van de ruimte die je hebt.

PlayStation 5 PS5 controller
De Dualsense controller. (Afbeelding: Sony)

En die oplossing is gekoppeld aan de manier waarop je Trophies verdient op de PS5. Elke keer wanneer je dat doet, wordt er een kleine video van zo’n 15 seconden gemaakt. Het idee daarvan is dat je bepaalde momenten in games kunt herbeleven of met de wereld kunt delen wat je deed toen je een Platinum Trophy hebt verdiend. Maar al die video’s nemen wel ruimte in. Ik had al iets van 5GB aan video’s met Trophies. En dan heb ik geen eens een Trophy-hunter.

PS5 hardeschijf
Dit is de boosdoener (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Om dit te voorkomen, dan ga je op de PS5 naar Settings en vervolgens naar Captures en Uitzendingen. Daar kies je onderaan voor de optie Trofeeën. Daar kun je kiezen voor het opslaan van screenshots wanneer je een Trophy haalt, het maken van een video en bij die laatste of die video 15 of 30 seconden duurt.

Bespaar ruimte

En die laatste is dus een aanslag op je PS5 hardeschijf. Als je ruimte wilt besparen, dan schakel je die video’s uit en laat je enkel screenshots aan staan. Dan heb je alsnog een herinnering, maar neemt het slechts een drietal MB in in plaats van enkele tientallen. En als je er helemaal niks om geeft, dan zet je dat ook gewoon uit.

PS5 hardeschijf
Zet hem uit en bespaar ruimte (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Zeker wanneer je een tijd op de PS5 speelt zal dit je tientallen GB’s aan ruimte besparen, waardoor je makkelijk één of twee extra games op je spelcomputer kwijt kunt. Wil je daarnaast ook dat je controller langer mee gaat? Dan hebben we hier nog een handige tip in de aanbieding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen