Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 jan 2021

Verleng de batterijduur van je PS5-controller met deze handige tip

De PS5-controller, die we ook wel kennen als de DualSense-controller is een flinke verbetering ten opzichte van de DualShock 4-controller. Zo heb je veel meer feedback en ligt hij lekker in de hand.

Tegelijkertijd zijn er nog altijd wat problemen die beide controllers gemeen hebben. Hoewel de batterijduur van de PS5 DualSense-controller beter is dan zijn voorganger, gaat hij nog altijd slechts een paar uur achter elkaar mee.

Wat dat betreft doe je er standaard verstandig aan om een powerbank in de buurt te hebben wanneer je lange speelsessies gepland hebt. Maar je kunt ook in de instellingen van de PS5 het één en ander veranderen om de batterij langer mee te laten gaan.

Laat je PS5-controller langer meegaan

De kans is groot dat op het moment dat je de PS5 in huis hebt gehaald, je er gelijk mee aan de slag ging. En dat is logisch: je wilt zo snel mogelijk genieten van de nieuwste games in de hoogste resolutie. Maar nu de spelcomputer een tijdje uit is, is het goed om eens te kijken wat je er allemaal mee kan veranderen. Zo is het mogelijk om de batterijduur van de DualSense-controller iets te verlengen, waardoor je hem minder snel aan de oplader hoeft te gooien.

PS5 controller
Instellingen en dan naar Accessoires (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Wanneer je je PS5 op het Nederlands hebt staan, dan ga je als eerste naar Instellingen en kies je daar voor de optie Accessoires. Vervolgens ga je naar het kopje Controllers en zie je wat je daar allemaal aan kan passen. Schrik je je soms rot van de hoeveelheid geluid die uit de controller bij bepaalde games komt? Dan kun je hier het volume omlaag zetten. Vind je in een game als Call of Duty de feedback van de controller soms wat te heftig? Dan zet je hem uit bij het kopje Triggereffect.

De verschillende opties (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

En als je de batterij van de PS5-controller langer mee wilt laten gaan, dan ga je naar Helderheid van de controllerindicators. Deze staat standaard op Helder. Kies daar voor gedimd om de controller minder licht te laten schijnen, met als gevolg dat je controller langer mee gaat. Handig toch?

PS5 controller
Zet hem op gedimd (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Meer over de PlayStation 5

Wil je meer lezen over alles dat met de PlayStation 5 heeft te maken? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Verleng de batterijduur van je PS5-controller met deze handige tip
Sluiten