Autoliefhebbers opgelet: dit Porsche model is flink in prijs gedaald!

Elektrische auto's Sam Dille 20 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De Taycan van Porsche is een indrukwekkende technische prestatie. Hij rijdt niet alleen geweldig voor een elektrische auto, hij rijdt ook geweldig voor een Porsche. Het is misschien wel de beste auto die het bedrijf in zijn geschiedenis heeft geleverd.

Tot nu toe was de Taycan, op z’n zachts gezegd, aan de prijzige kant. Met de onthulling van het standaard Taycan-model, met achterwielaandrijving, 402 pk en meer dan 400 kilometer actieradius voor minder dan 70 duizend euro, gooit Porsche hoge ogen. Dit model kan zomaar een van de populairste auto’s te worden van dit seizoen. Voor dit Porsche model nog steeds een dikke portemonnee nodig. De Taycan begint namelijk bij 66.000 euro.

De iconische Porsche Taycan krijgt een flinke discount

De standaard Taycan is verkrijgbaar met twee verschillende accu-opties. De Performance Battery-optie levert 79,2 kWh aan vermogen op en een WLTP-bereik van 429 kilometer. De Performance Battery Plus-upgrade levert 93,4 kWh en een opgegeven actieradius van 483 kilometer. Beide batterijen hebben dezelfde laadsnelheid, namelijk van minder dan 23 minuten.

Porsche Taycan
Porsche Taycan (Afbeelding: Porsche)

Porsche slaagde erin om in 2020 20.000 Taycans te verkopen. Dit aantal zal dit jaar zonder twijfel veel hoger uitkoment, dankzij deze grote prijsverlaging. Zoals je op de afbeeldingen kunt zien ziet de Porsche er in alle omstandigheden prachtig uit. Zelfs met een roze kleur.

Porsche Taycan
Porsche Taycan (Afbeelding: Porsche)

Niet de veiligste wagen

Helaas kun je de Taycan niet het meest veilige model van Porsche noemen. In februari van afgelopen jaar is er namelijk een exemplaar in brand gevlogen in de Amerikaanse staat Florida. Gelukkig zijn er tijdens deze brand geen gewonden gevallen, maar het roept wel vragen op over de veiligheid van elektrische voertuigen. Hopelijk heeft de Taycan met deze nieuwe toevoegingen een minder groot risico op gevaar.

De grote concurrent van Porsche, Tesla, wist afgelopen jaar ondanks de coronacrisis een bijzonder record te verbreken. Hierdoor behaalde de autofabrikant toch haar jaarlijkse doelen. Lees hier alle details over deze bijzondere prestatie.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen