Geld besparen? Met deze tien apps is dat een fluitje van een cent

Apps Sam Dille 19 jan 2021
Leestijd: 5 minuten

We zitt alweer halverwege januari: hoogste tijd om eens te kijken wat er van je goede voornemens over is gebleven. Wilde je dit jaar wat meer geld besparen, maar is het toch niet helemaal geluk? Niet getreurd: met deze apps kun je nog steeds een hoop geld besparen.

Geld besparen kan soms een lastige klus zijn. Of je nu moeite hebt met alles op een rijtje krijgen of bij het vinden van de beste koopjes. Gelukkig helpen wij je met een aantal apps die zeker de moeite waar zijn om een uit te proberen.

Dit zijn tien apps die je op weg helpen naar het besparen van geld

1. Bespaar geld met de Bencompare app

Met de Bencompare app kun je makkelijk en snel al je vaste lasten per maand invoegen. Deze kun je vervolgens screenshotten, op pdf laten afdrukken of in laten scannen. Zo heb al je maandelijkse uitgaven mooi op een rijtje. Ook kun je makkelijk verschillende aanbieder, van bijvoorbeeld telefoonabonnementen, met elkaar vergelijken. Bovendien krijg je meldingen wanneer contracten of abonnementen aflopen. Mochten er ook andere gezinsleden zijn die wat meer geld willen besparen, dan kun je een tweede persoon toevoegen. Deze app is dus een hele slimme manier, inzicht te krijgen in je uitgaven.

Geld besparen met de Bencompare app
Geld besparen met de Bencompare app (Afbeelding: Bencompare)

2. Oxxio

Nu gaat het echte besparen beginnen. Met de Oxxio app kun je op een overzichtelijk rijtje al je energie uitgaven onder elkaar zien. De app geeft de mogelijkheid om je energieverbruik te vergelijken met andere huishoudens. Heb je nog moeite met besparen op energie? Dan staat er een lijstje met handige tips klaar. Daarnaast meet de app je energieverbruik en maakt de hij een voorspelling voor je jaarnota.

De Oxxio app
De Oxxio app (Afbeelding: Oxxio)

3. Bespaar geld met Vinted

Van deze app heb je vast al veel gehoord op de eindeloze tv-spotjes. Toch is deze app zeker het benoemen waard. Vinted is namelijk een van de makkelijkste manieren om tweedehands kleding te kopen. Wereldwijd heeft de kleding marktplaats ongeveer 34 miljoen gebruikers. Grote kans dus dat er voor jou wat tussen zit. Bovendien heeft de app geld terug garantie. Om het tweedehands shoppen veilig te houden wordt de verkoper pas betaald, als de klant aangeeft dat het product veilig is aangekomen. Met deze app bespaar je dus niet alleen een hoop geld, maar je shopt ook nog eens heel veilig.

Vinted app
Je kent vast wel de Vinted app (Afbeelding: Vinted)

4. Scoupy

Om geld te besparen op boodschappen is deze app heel geschikt. Scoupy is namelijk een van de grootste cashback apps van Nederland. Voor wie niet bekend is met het fenomeen cashback: een cashback app is een app waarmee je het geld van een actie product volledig terugkrijgt bij het sturen van een screenshot van de kassabon. Naast de cashbackacties kun je met Scoupy ook sparen voor digitale spaarzegels. Deze kun je vervolgens inzetten voor exclusieve kortingen op allerlei verschillende producten.

Geld besparen met de Scoupy app
De Scoupy app (Afbeelding: Scoupy)

5. Benzine-Jip

Tanken is een dure bezigheid. Daarom is een app die je helpt met voordelig tanken zeker op z’n plaats. De Benzine-Jip app doet dit als een van de besten. De app laat je in één oogopslag zien bij welk tankstation je het meeste geld bespaart. Benzine-Jip laat je in plaats van de literprijzen, de prijs per tankbeurt zien, zodat je dit zelf niet meer hoeft uit te rekenen. Bovendien kun je verschillende prijzen van tankstations vergelijken met het landelijk gemiddelde.

6. Bespaar geld met BlaBlaCar

Voor iedereen die voor een prikkie een lift wil hebben is deze app de uitkomst. Met de BlaBlaCar app kun je namelijk in contact komen met mensen die naar dezelfde locatie willen als jij. Vervolgens kun je afspreken om te gaan carpoolen voor een lage prijs. Bovendien kun je met BlaBlaBus extreem goedkope buskaartjes bestellen. Deze app is als je hem goed inzet een echte aanrader, waar je een hoop geld mee bespaart.

 

7. YellowBag app

Stel je voor. Je ziet een leuke jas voorbijkomen op Instagram, maar hij is net te duur. Een vervelend probleem dat je met hulp van de Yellowbag app kunt oplossen. Die hele leuke jas kun je namelijk opzoeken in de app en Yellowbag geeft je alle aanbiedingen op een rij. Ook krijg je direct een melding wanneer er een nieuwe aanbieding online wordt geplaatst. Soms heb je een beetje geduld nodig voordat er iets in de aanbieding komt, maar dan heb je ook wat.

8. Bespaar geld met de Reclamefolder App

In de Reclamefolder app vind je alle kortingen en aanbiedingen van allerlei winkels makkelijk op een rij. Je kan hierdoor makkelijk verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijken. Heb je favoriete aanbiedingen, dan kun je deze heel makkelijk opslaan. Bovendien heeft de Reclamefolder app de mogelijkheid om klantenpassen in te scannen. Zo hoef je nooit meer met een volle portemonnee op stap.

Reclamfolder app
De Reclamefolder app (Afbeelding: Reclamefolder app)

9. Peerby

Heb je gereedschap nodig, maar heb je even niet het budget om bijvoorbeeld een dure boor te kopen? De Peerby app zorgt dat je in dit soort gevallen een hoop geld bespaart. Met deze app kun je namelijk spullen lenen van mensen in de buurt voor een zacht prijsje. Vind je niet direct wat je nodig hebt, dan plaats je een oproep in de buurt. En het allermooiste: de betaling doe je pas achteraf.

10. Reshopper

Voor iedereen met kinderen is deze app ideaal. Reshopper is de marktplaats voor kinderproducten. Van een rammelaar tot de nieuwste PlayStation games: op Reshopper is het allemaal te vinden. Bovendien krijg je uitgebreid overzicht van wat gezinnen in de buurt allemaal verkopen. Heb je zelf oud speelgoed dat je niet meer gebruikt, dan kun je het snel en simpel online zetten. Met deze app hebben maak je je kinderen blij met speelgoed, maar bespaar jij flink wat geld.

Geld besparen met de Reshopper app
De Reshopper app (Afbeelding: Reshopper)

Wil je geld besparen op een aantal leuke gadgets? Bekijk dan hier de tofste thuiswerkgadgets van AliExpress.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen