Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 17 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Android: 5 apps om geld te verdienen met je smartphone

Een beetje extra spaargeld of een beetje extra geld om uit te geven aan koffie to-go’s is nooit verkeerd. Slapend rijk worden klinkt misschien goed in de oren maar is meer een droom dan een realistische aanpak. Er bestaan ook geen apps die je slapend rijk maken. Er zijn wel apps voor op je Android smartphone waarmee je een klein zakcentje extra kunt verdienen.

De onderstaande apps helpen je wellicht om je zak dus een beetje meer te vullen. Al moeten we er wel bij zeggen dat deze apps voornamelijk zijn bedoeld om een klein beetje passief inkomen te verdienen. Het zal je full-time baan dus niet vervangen. Maar een gegeven paard… Dit vijf van onze favoriete Android apps om een beetje extra geld te verdienen met je smartphone.

Een extra Eurootje hier en daar: Swagbucks

Swagbucks is een web app en een app voor op je Android smartphone waarmee je een klein beetje extra geld kunt verdienen. Op de mobiele app, deze heet ”SB Answer – Surveys that Pay”, kun je op verschillende manieren geld verdienen. Zoals de naam al doet vermoeden kan dat door enquêtes in te vullen, maar ook door spelletjes te spelen en video’s te kijken.

Help Google nog een handje: Google’s Opinion Rewards

Google’s Opinion Rewards is een officiële Google-app om geld te verdienen met je Android smartphone. Ook in deze app doe je dat door enquêtes in te vullen. De beloning is wederom geen vetpot, meestal minder dan 1 USD per enquête, maar het invullen van de enquêtes is makkelijk een gaat snel. Je vult dus zo een paar enquêtes in terwijl je op de wc zit. Dat is makkelijk verdiend.

Google's Opinion Rewards Android
Google’s Opinion Rewards (Afbeelding: Play Store)

Bitcoin verdienen via een Android app: Cointiply

Wie de boot heeft gemist bij het kopen van bitcoins; we hebben een schrale troost voor je, genaamd ‘Cointiply’. Deze Android app laat je namelijk Bitcoins verdienen door taken uit te voeren. Denk hierbij aan het installeren van bepaalde apps, het invullen van enquêtes, advertenties bekijken en spelletjes spelen.

Je verdient uiteraard geen complete bitcoins na het kijken van een paar advertenties maar wel Satoshi (een klein deel van een Bitcoin). Deze ‘bitcoin’ kun je vervolgens via een website als CoinBase laten uitbetalen in ‘echt’ geld.

Bitcoin analyse header
Bitcoin (Afbeelding: Dmitry Demidko / Pexels)

Android app: Uber Eats

Wie wat serieuzer geld wil verdienen via een Android app kan het beste Uber Eats installeren. Het bezorgen van maaltijden levert je namelijk iets meer cash op dan het invullen van een paar enquêtes terwijl jij je grote boodschap doet.

Oké, het bezorgen van maaltijden kost wel iets meer moeite en vraagt verantwoordelijkheid. Maar heb je tijd over en heb je een auto, fiets, scooter, elektrische step of goed getrainde benen? Dan kun je via Uber Eats een zakcentje extra verdienen.

Uber Eats Android app
Uber Eats (Afbeelding: Uber)

Een oude en betrouwbare app: Survey Junkie

Survey Junkie is de OG’s van de apps waarmee je geld kunt verdienen op je Android smartphone. De bovenstaande apps die geld uitbetalen in ruil voor het invullen van enquêtes en meer hebben gegarandeerd afgekeken bij Survey Junkie. Survey Junkie gaat al jaren lang mee en is een van de meest betrouwbare apps wat betreft het geld verdienen met je smartphone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!