Elektrische fiets: het beste model van 2020 komt uit Nederland

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 16 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

We schrijven vaak over goede nieuwe elektrische fietsen. Aan de meeste e-bikes in onze artikelen hangt alleen een aardig prijskaartje. Elektrische fietsen zijn geen goedkope speeltjes. Goedkoop is alleen niet altijd duurkoop, zo blijkt uit de budget e-biketest van 2020.

In de test die werd uitgevoerd door de ANWB komt een elektrische fiets die slechts 1100 euro kost als winnaar uit de test. En een leuke extra: deze e-bike out van eigen bodem.

Anyway Royal beste budget elektrische fiets van 2020

De meeste bekende fietsmerken verkopen geen elektrische fietsen voor minder dan 2000 euro. Toch zijn er wel goedkopere e-bikes op de markt. Is goedkoop ook altijd duurkoop? Dat onderzocht de ANWB in zijn e-biketest 2020. De winnende elektrische fiets is de ‘Royal’ van Anyway. Anyway is een minder bekend merk maar heeft als we de ANWB mogen geloven een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Een relatief sterke e-bike voor een kleine prijs

Beste budget elektrische fiets of niet; je mag niet verwachten dat deze e-bike dezelfde prestaties levert en dezelfde kwaliteit heeft als een e-bike van 3000 euro. Dat gezegd hebbende lijkt de goedkope Anyway Royal geen verkeerde keuze voor wie een e-bike zoekt voor zijn dagelijkse ritjes naar de supermarkt, naar werk en naar familie.

Anyway Royal elektrische fiets
Anyway Royal (Afbeelding: Anyway)

Anyway Royal: de specificaties

De Anyway Royal heeft het uiterlijk van een simpele elektrische fiets. Hij heeft geen opvallende technische snufjes en soepel weggewerkte elementen, maar dat mag je ook niet verwachten voor deze prijs.

De accu van de e-bike is niet in het frame verwerkt maar zit op de bagagedrager bevestigd. Daarnaast heeft de elektrische fiets een 36V voorwielmotor waarmee je volgens de ANWB zonder jezelf in het zweet te werken heuvel op en af fietst. Naast deze kenmerken heeft Anyway’s Royal een display op het stuur waarop de gebruiker verschillende functies kan aflezen.

anyway royal prestige
Anyway Royal’s grote zus: Royal Prestige (Afbeelding: Anyway)

Op de website van Anyway is te lezen dat de actieradius van deze e-bike zo’n 50 tot 120 kilometer is. De ANWB heeft dit uiteraard getest en kwam tot de conclusie dat de Royal een actieradius van zo’n 63 kilometer heeft. Al hebben zij de elektrische fiets drie dagen achter elkaar gebruikt op een licht glooiend parcours en in de hoogste ondersteuningsstand. Als jij tijdens je dagelijkse rondje niet op en af heuvels fietst en niet continu de hoogste ondersteuningsstand gebruikt (of de ondersteuning soms zelfs even uit hebt staan) dan is de actieradius ongetwijfeld groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen