Jelle van Es
Jelle van Es Smart Home 14 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De Denon Home Soundbar 550 komt met Dolby Atmos en meer

Tijdens de CES 2021 worden veel producten onthuld. Maar ook buiten het digitale evenement zijn er partijen die aankondigingen doen. Zo heb je Denon, die nu de Denon Home Soundbar 550 heeft onthuld.

Zoals de naam al zegt, is de Denon Home Soundbar 550 een soundbar die je bij je televisie plaatst. Hij maakt gebruik van verschillende technieken, zoals Dolby Atmos, waardoor het geluid dat normaal uit de televisie komt een stuk rijker is.

Maak kennis met de Denon Home Soundbar 550

De Denon Home Soundbar 550 kan gebruikt worden als een standalone soundbar, maar kan ook verbonden worden met eventuele andere Denon Home-speakers die je in huis hebt staan. Vorig jaar bracht het bedrijf al de Denon Home 150, 250 en 350 uit. Deze kun je inzetten in een setting waarbij ze gelden als achterste surroundkanalen. Wil je graag een krachtige bas hebben tijdens het kijken van een film of muziek, dan kun je de soundbar uitbreiden met een DSW-1H draadloze subwoofer.

Denon Home Soundbar 550
De soundbar (Afbeelding: Denon)

Als we kijken naar wat de Denon Home Soundbar 550 kan, dan is het meest interessante dat hij Dolby Atmos en DTS:X ondersteunt. Met name de nieuwste films en bepaalde series op Netflix ondersteunen dit al een tijdje en zorgt er voor dat het geluid dat geproduceerd wordt een stuk levendiger wordt. Volgens de maker moet het zelfs voor een levensechte 3D-bioscoopervaring zorgen, maar dat willen we graag eerst zelf ervaren.

Voice-commands ready

De Denon Home Soundbar 550 komt met een ingebouwde microfoon, waardoor je in de nabije toekomst gebruik kunt maken van een voice assistent als Alexa. Deze wordt met een update geactiveerd in de lente. Maar je kunt ook de soundbar besturen met de app of gebruik maken van de drie fysieke Quick Select knoppen. Daar kun je dan je favoriete internetradio opslaan en die makkelijk afspelen. De soundbar werkt met de HEOS-app en kan gekoppeld worden aan verschillende streamingdiensten zoals Spotify, Apple Music en Tidal. En je sluit hem natuurlijk makkelijk aan op de televisie om het geluid van daar direct via de soundbar af te laten spelen.

Denon Home Soundbar 550
Knoppen op de bovenkant (Afbeelding: Denon)

De Soundbar 550 komt op 21 februari uit en krijgt een adviesprijs van 649 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!