Netflix komt met een bizarre datingshow met monsters

Films & Series Jeroen Kraak 13 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft de rechten verworven van een nieuwe datingdshow waar je haren recht overeind van gaan staan. Zou jij gaan daten met een monster?

Door de lockdown rijzen de dating-apps en sites de pan uit. Je kunt al een tijdje niet meer iemand ontmoeten in de kroeg. Natuurlijk kun je het ook anders aanpakken door mee te doen aan een datingshow die op tv komt. Veel kijkers smullen ervan want programma’s als First Dates, Married at First Sight en Lang Leve de Liefde zijn hartstikke populair. Dat ziet Netflix ook.

Netflix laat monsters daten

Een ander succesvol concept het afgelopen jaar was The Masked Singer. De show met gemaskerde zangers wist veel mensen te boeien. Natuurlijk kun je die twee populaire genres ook bij elkaar doen: Dan krijg je het format Sexy Beasts. Het is een ouder format van BBC, dat het ooit een jaar geprobeerd heeft. Nu koopt Netflix de rechten van de show op en gaat het een twaalfdelige serie ervan maken, meldt Deadline.

De datingshow belooft letterlijk een bijzonder gezicht te worden. De deelnemers dragen namelijk een monstermasker. Het doel bij deze show is dat het innerlijk en de persoonlijkheid boven het uiterlijk gaan. In totaal heeft Netflix 50 singles uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gevonden die mee gaan doen aan het eerste seizoen.

Reality scoort

Naast films en series zet Netflix ook flink in op reality. De streamingdienst wist het afgelopen jaar een flink succes te boeken met Too Hot To Handle en Love Is Blind wist de nodige kijkers te trekken. Ook de spelshow The Floor is Lava stond regelmatig in de toplijstjes.

Netflix werkt dus ook aan nog wat andere nieuwe show-formats. Zo staat een project met de titel Jet Set op het programma. Op een tropische locatie moeten deelnemers een series dilemma’s en uitdagingen voltooien. Hetzelfde productiebedrijf werkt ook aan een dansshow op Netflix. Ook krijgen bekende shows als Too Hot To Handle en make-up-show Glow Up een nieuw seizoen.

Netflix zelf heeft nog niet op het nieuws gereageerd. Het is dus ook nog onbekend wanneer de show op de streamingdienst zal verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen