CES 2021: dit mondkapje vertelt je precies hoe schoon de lucht is

Gadgets Mark Hofman 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

CES 2021 is niet alleen een manier om naar de toekomst te kijken, maar ook een manier om het afgelopen jaar te reflecteren. Zo zien we bijvoorbeeld dat de technologie-markt, net als de rest van de wereld, flink veranderd is in 2020.

Dat is onder andere ook te zien aan The Active Plus van het bedrijf AirPop. Het gaat om een slim mondkapje dat je niet alleen weet te beschermen, maar je ook nog eens vertelt hoe schoon de lucht is.

Het slimme mondkapje van AirPop

The Active Plus is niet het eerste slimme mondkapje dat op de markt verschijnt, maar wel degelijk de eerste die het ook daadwerkelijk is. AirPop laat tijdens CES 2021 zien wat ervoor nodig is om de naam eer aan te doen. Zo beschermt deze gadget je niet alleen tegen COVID-19, maar houdt het je gezondheid ook nog is in de gaten. Dat gebeurt uiteraard door de app integratie die The Active Plus met zich meedraagt. Zo is het mondkapje voorzien van een sensor die je ademhaling in de gaten houdt. Op basis van je gewoontes op dit gebied wordt je gezondheid geobserveerd.

Naast het observeren van je eigen gezondheid, let The Active Plus ook op de lucht om je heen. Zo meet het slimme mondkapje de luchtkwaliteit en vertelt het je precies wanneer de gadget het beste gebruikt kan worden. Dat wil je overigens ook zeker doen, want tijdens CES 2021 wordt duidelijk dat het mondkapje zo’n 99% van de vuiligheid om je heen weet te filteren.

Het klinkt allemaal vrij indrukwekkend en om heel eerlijk te zijn is dat het ook. Maar goed, je moet er dan ook redelijk wat geld voor neerleggen. The Active Plus verschijnt vanaf februari in de winkels in het Verenigd Koninkrijk en wordt geleverd met vier filters die veertig uur lang te gebruiken zijn. De prijs: 149,99 pond. Omgerekend is dat een bedrag van €167,42.

CES 2021 AirPop Active Plus
Het slimme mondkapje (Afbeelding: AirPop)

CES 2021

The Active Plus is niet het enige bijzondere product die de show weet te stelen deze week. Het is namelijk de week van CES 2021. De grootste technologiebeurs van de wereld staat weer vol met fantastische innovaties en ideeën voor de toekomst. Zo introduceert LG een oprolbare smartphone en komt Samsung met een heuse robotassistent aanzetten voor thuis.

Meer lezen over de beurs? Bekijk via deze link dan onze toegewijde pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen