Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

CES 2021: de Coldsnap is een Nespresso apparaat, maar dan voor softijs

Tijdens CES 2021 is er een softijsmachine gepresenteerd die werkt op basis van pods. Zo maak je thuis ook heel gemakkelijk softijs. Naast softijs is het bedrijf voornemens een verscheidenheid aan verschillende pods aan te bieden, waardoor je ook andere lekkernijen maakt met deze machine.

Het apparaat waar we het hier over hebben is de Coldsnap. Het eet pods met onbekende ingredi├źnten en tovert deze om tot softijs. Hoewel softijs het belangrijkste is voor het bedrijf, komen er in de toekomst meer soorten pods aan. Zo haal je nog nog meer uit je machine. Dat zijn pods bedoeld voor froyo, bevroren koffie, bevroren smoothies, bevroren ‘gezondheidsshakes’ en pods voor slushies. Daarnaast komen er ook pods aan waarmee je cocktails kunt maken. Het lijkt er dus ook dat het bedrijf een apparaat wil aanbieden waarmee je allerlei bevroren lekkernijen kunt serveren. Aan je vrienden, maar ook gewoon aan jezelf.

CES 2021: zelf softijs maken in huis met Coldsnap

In de basis is het echter een machine voor thuis waarmee je met je gezin softijs maakt. Zo wordt het apparaat in elk geval gepresenteerd tijdens CES 2021. Uiteindelijk is het ook de bedoeling dat er een versie voor bedrijven komt: zo kan er bijvoorbeeld ijs verkocht worden in kantines. Coldsnap heeft nog een flinke stap te maken als het gaat om marketing, in elk geval.

Het apparaat heeft wel nadelen. Want heb je hem echt nodig wanneer je gewoon ijs kunt kopen in de winkel? Of wanneer je, uiteraard de beste, softijsverkoper van Nederland in je dorp hebt? Bovendien is de Coldsnap ook behoorlijk groot, waardoor je veel ruimte nodig hebt op je aanrecht.

Prijs nog niet bekend

Daarnaast is het nog niet duidelijk hoe duur het apparaat is en hoeveel we moeten betalen voor de pods. Het is de bedoeling dat de softijsmaker in het tweede kwartaal van 2021 op de markt komt. Door de jaren heen hebben verschillende bedrijven, waaronder LG, zich gewaagd aan machines die werken met pods. Juist, daar hoor je tegenwoordig vrij weinig van, tenzij ze aangekondigd worden tijdens een gadgetbeurs zoals CES. Het is dus nog maar de vraag of dit product aanslaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Gizmodo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft ­čÜÇ

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!