[REVIEW] Denon Home 150: kleine audiokrachtpatser die jij kunt winnen!

Smart Home Jelle van Es 9 mrt 2020
Leestijd: 4 minuten

Wanneer je aan de markt van de smartspeaker denkt, dan gaan de gedachten al snel uit naar Sonos. Zij hebben voor een redelijk goede prijs een stel smartspeakers op de markt gebracht. Dat neemt niet weg dat er kapers voor de kust liggen om met hun eigen apparaten te shinen. Denon bracht onlangs een drietal interessante speakers voor de huiskamer uit, waarbij de Denon Home 150 het instapmodel is.

De Denon Home 150 is qua grootte goed te vergelijken met de Sonos One, met als belangrijk verschil dat hij een stuk zachter oogt. Om de speaker heen zit een materiaal van stof, wat ik persoonlijk fijn vind. Het maakt het iets meer een luxe product en iets minder een gadget. Ik ben een paar dagen met de speaker aan de slag gegaan en dit is daarbij hetgeen dat me is opgevallen.

Installeren van Denon Home 150 is een fluitje van een cent

Hoewel de Denon Home 150 een draadloze speaker met verschillende multimedia functionaliteiten is, is het installeren van de smartspeaker ouderwets simpel. Je downloadt de bijbehorende Heos-app, voorziet de speaker van stroom, laat hem connecten met je smartphone en vervolgens kun je vanuit de app hem op je wifi aansluiten. Vanaf dat moment kun je losgaan. Vanuit de app kun je vervolgens drie verschillende favorieten instellen in de vorm van radiostations of een bepaalde afspeellijst. Ook ondersteunt de speaker verschillende services. Hij maakt gebruik van SpotifyConnect als belangrijkste functie, maar verder worden ook diensten als Deezer, Napster, Soundcloud en Tidal ondersteund. Ook Apple Airplay en Google Assistant worden ondersteund door de speaker.

Denon Home 150
Met de app is het makkelijk (Afbeelding: Denon)

Rijk geluid

Qua functionaliteiten heb ik eigenlijk weinig te klagen over de Denon Home 150. Maar wat misschien wel belangrijker is, is dat het geluid van de speaker goed is. Ik heb hem zelf vooral met een lage volume getest en dan is het geluid al erg rijk. Maar op de momenten dat je echt wilt meebleren met je favoriete muziek (sorry buren), dan is het goed om te weten dat hij niet echt snel overstemt en matige kwaliteit produceert. Wat dat betreft laat dit product eigenlijk heel goed zien dat het van Denon is, dat toch heel wat jaren ervaring heeft op het gebied van het produceren van speakers.

Het geluid is in orde (Afbeelding: Denon)

Te combineren met andere Denon-producten

Mocht je na het halen van de Denon Home 150 de smaak te pakken hebben, dan kun je vervolgens makkelijk andere producten in de lijn aanschaffen. Met twee Home 150-sets kun je bijvoorbeeld een stereo setup maken. Of je kiest er voor om in het huis meerdere speakers neer te zetten en op die manier overal je muziek af te laten spelen. Verder is het ook mogelijk om ze te koppelen aan de Denon soundbar en subwoofer om zo een 5.1 setup te maken.

Een Stereo setup (Afbeelding: Denon)

Bepaalde functies van de Denon Home 150 komen pas in de toekomst

Hoewel de Denon Home 150 op dit moment al een fijne speaker is en een waardig alternatief op de Sonos One, heeft hij ook zijn beperkingen. De speaker heeft nu al wel een ingebouwde microfoon, maar die werkt nu nog niet zonder tussenkomst van een smartphone. Je zult voor het gebruik van de speaker zodoende of gebruik moeten maken van de drie favorieten die je handmatig kunt kiezen of je smartphone er bij pakken. Als het goed is komt later dit jaar een update die er voor moet zorgen dat je hem ook echt met spraakbesturing kunt gebruiken.

Praten tegen je speaker kan nu nog niet direct (Afbeelding: Denon)

USB en mini-jack aansluiting

Tot slot kent de Denon Home 150 nog twee handige aansluitmogelijkheden. Hoewel de kans groot is dat je het voornamelijk gebruikt in combinatie met internetradio of SpotifyConnect, is het ook mogelijk om een verbinding met USB of een mini-jack kabel te maken. Op die manier heb je net wat meer mogelijkheden om de speaker in te zetten en is hij in vergelijking met andere smartspeakers in dit segment wat flexibeler in gebruik.

Diverse aansluit mogelijkheden (Afbeelding: Denon)

De Denon Home 150 is nu verkrijgbaar als onderdeel van de grotere serie. Om de release van van de smartspeaker te vieren, mogen we een exemplaar van de speaker weggeven. Om daar kans op te maken, vragen we je onze Instagram-pagina te liken en vervolgens een mail te sturen naar [email protected], waarbij je aantoont dat je dat gedaan hebt. Laat daarbij ook je adresgegevens achter, zodat we de prijs kunnen opsturen. Alvast veel succes toegewenst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen