Elektrische mountainbike Fat E-5: all-wheel drive en dikste banden

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 7 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

We hopen dat het snel zomer wordt. Maar voordat het lente en zomer wordt mag het van ons nog wel één keer sneeuwen. Niet om te kunnen sleeën, maar om op deze toffe Christini Fat E-5 Ultra Mid Drive elektrische mountainbike door de sneeuw te scheuren.

De elektrische fiets van Christini is de Bentley, Rolls Royce en Mercedes onder de AWD (all-wheel drive) elektrische fietsen. En dit is waarom.

Over flinke banden gesproken

Laten we beginnen bij het ontwerp van de elektrische mountainbike. Want ook die is minstens net zo opzichtig als dat van een Bentley en Rolls Royce. De 4.8-inch belachelijk brede banden helpen je met gemak door de sneeuw of door het zand zonder dat je enige weerstand voelt. De opvallende band zelf is de Vee Tire Snow Shoe XL. Waarom hij deze naam heeft spreekt voor zich. De Fat E-5 van Christini is gemaakt om je van A naar B te brengen en zal niet teleurstellen.

elektrische fiets elektrische mountainbike Fat E-5
De Vee Tire Snow Shoe XL-band (Afbeelding: Vee Tire Co.)

Fat E-5: Elektrische fiets met all-wheel drive systeem

Het aluminium frame van de e-bike heeft een geïntegreerde AWD-systeem. Hij wordt aangevoerd door een flinke 1000 Watt Bafang motor en is voorzien van een 52V Panasonic accu. Dankzij deze onderdelen heeft de fiets een actieradius van zo’n 80 kilometer. Het is niet bekend hoe snel de fiets rijdt, maar verwacht dat je er een lekkere tocht mee kunt fietsen.

Deze elektrische mountainbike is bedoeld voor iedereen die over de heuvels, bergen, sneeuw en zand crossen serieus neemt. En voor wie na de fietstocht ook nog wat energie over wil hebben voor de rest van de dag of een gezellige avond uit. De Fat E-5 helpt je letterlijk vooruit met het all-wheel-drive-mechanisme die je kunt inschakelen met een schakelaar op de handvaten.

Christini Fat E-5 elektrische fiets elektrische mountainbike
Christini’s Fat E-5 Ultra Mid Drive (Afbeelding: Christini Technologies)

Een exclusieve elektrische mountainbike kost ook wat

De elektrische fiets wordt gemaakt in Philadelphia en is te bestellen door een bericht achter te laten in de mailbox van Christini. Wie deze super groffe elektrische mountainbike wil hebben kan hem in overleg met de makers nog een beetje naar eigen voorkeur tweaken.

Zoals je misschien al wel had verwacht hangt hier een aardig prijskaartje aan. Een prijskaartje dat past bij de Bentley en Rolls Royce-categorie waar deze e-bike ook onder valt. De Fat E-5 Ultra Mid Drive kost namelijk zo’n 5300 euro. Al is het niet duidelijk of Christini de elektrische mountainbike ook naar Nederland verzendt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen