Elektrische fiets: deze vierwieler biedt hetzelfde comfort en gemak als een auto

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 22 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De elektrische fiets bestaat tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Sommige nieuwe e-bikes zijn haast niet meer te onderscheiden van de ‘gewone’ fiets doordat alle elektrische elementen naadloos zijn weggewerkt. Anderen hebben juist weinig meer te maken met de fiets zoals we die gewend zijn. Daar is deze nieuwe CityQ met vier wielen een goed voorbeeld van.

CityQ is een elektrische fiets met deuren, een dak, plek voor een bijrijder en een kofferbak. Deze e-bike heeft verdacht veel weg van een auto, alleen bespaart hij je regen op je hoofd en betalen voor een parkeerplaats in de stad.

Een hele bijzondere elektrische fiets

Deze elektrische fiets die eruitziet als een kleine auto is bedoeld om fietsen comfortabeler te maken. E-bikes maken fietsen natuurlijk al comfortabeler maar een voordeel van deze opvallende e-bike is dat hij fietsen ook een stukje relaxter maakt wanneer het weer even tegenzit. Tenminste, als de regen niet van de zijkant komt aanwaaien. De CityQ lijkt namelijk geen ramen aan de zijkanten te hebben. Al is dit misschien wel een optie die je kunt toevoegen aan deze customizable e-bike.

CityQ e-bike elektrische fiets
CityQ naast een step en een fiets (Afbeelding: CityQ)

CityQ heeft wel een aantal andere opvallende features. Zo heeft hij, eigenlijk net als een elektrische auto, geen ketting of versnellingen. Deze onderdelen zijn vervangen door software die deze taken op zich neemt. De software heeft verschillende modi om in te rijden (zoals achteruit), cruise control, hij stuurt de remmen aan en heeft een modus voor het vervoeren van zware lading.

Deze elektrische fiets, als je het echt zo kunt noemen, heeft een 250 Watt motor en biedt trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. Ja, dat lees je goed; er moet nog wel getrapt worden.

CityQ elektrische fiets
CityQ in actie (Afbeelding: CityQ)

Handig of niet? Dat is de hamvraag

Heeft CityQ het wiel opnieuw uitgevonden met deze elektrische fiets? Dat durven we niet te zeggen. Het is niet de eerste keer dat we opvallende elektrische fietsen en voertuigen met twee, drie en vier wielen voorbij zien komen als ‘het voertuig van de toekomst’.

Of CityQ echt een handig alternatief is op de auto, fiets of de meer gebruikelijke elektrische fiets moet nog blijken. De voordelen wegen misschien niet op tegen het letterlijke gewicht van deze e-bike (70 kilo!) en zijn formaat. Al is dit formaat natuurlijk juist een voordeel als je samen op pad wilt en je boodschappen wilt vervoeren waarvoor je anders de auto had gepakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen