Elektrische fiets: met dit instapmodel ga je met 45 kilometer per uur de weg op

Elektrische fietsen Lisanne Beijen 23 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Bekende makers van elektrische fietsen zijn Cannondale, Trek, Gazelle, Kalkhoff, Giant en nog veel meer. Er zijn ook veel minder bekende merken die ook toffe e-bikes op de markt brengen. Ride1Up is er daar één van en heeft recent een nieuwe speed pedelec gelanceerd.

Ride1Up is in Nederland niet een veel gezien merk maar is erg populair in de VS. De Amerikaanse fietsenfabrikant heeft met zijn nieuwe Prodigy een elektrische fiets te pakken die er niet alleen snel uitziet maar dat ook is. En dat voor een hele schappelijke prijs.

Ride1Up’s nieuwste sportieve elektrische fiets

Prodigy, zoals de nieuwe elektrische fiets van Ride1Up heet, is een leuke verschijning. Het frame van de e-bike is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen waardoor je het zo sportief kunt maken als je zelf wilt: van elektrische mountainbike tot stevige stadsfiets met lage instap.

De mat zwarte finish op het frame en de goed weggewerkte elektrische elementen geven de fiets een luxe uiterlijk. Al doet de prijs niet vermoeden dat dit een enorm luxe e-bike is. Hij is namelijk te koop in de VS voor maar iets meer dan 1800 euro.

elektrische fiets Ride1Up
Prodigy (Afbeelding: Ride1Up)

Krachtige e-bike met relatief kleine actieradius

Voor dat geld krijg je een elektrische fiets met een middenmotor met 90Nm (!) en een 36V accu van Samsung. Deze zijn samen goed voor een actieradius tussen de 48 kilometer en 80 kilometer. Dat is niet heel veel, dus deze e-bike als elektrische mountainbike of commuter bike is niet geschikt om enorme afstanden mee af te leggen. Tenminste, niet als je continue gebruik wilt maken van de trapondersteuning.

Ride1Up prodigy elektrische fiets
Prodigy als e-MTB (Afbeelding: Ride1Up)

45 kilometer per uur: is het dan een elektrische fiets of speed pedelec?

De nieuwste e-bike van Ride1Up is eigenlijk geen elektrische fiets. Hij biedt namelijk trapondersteuning tot 45 kilometer per uur waardoor hij wordt aangemerkt als speed pedelec. Dit betekent dat je alleen de weg op mag met deze fiets als hij, net als een brommer, een kentekenplaat heeft en de bestuurder een helm draagt. Lees hier meer over de verschillen tussen e-bikes en speed pedelecs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen