Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 16 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy S21 ergernis gaat verholpen worden met update

Er worden problemen gemeld met de batterij van de Samsung Galaxy S21. Deze zou in sommige gevallen veel sneller leeg gaan dan de bedoeling is. Samsung brengt nu een update uit die dat probleem verhelpt. Helaas hebben alle drie de versies van de S21-smartphone last van dit probleem.

Het nieuws dat er nu een update uitgerold wordt voor de Samsung Galaxy S21-lijn wordt bevestigd door Samsung tegenover de website Tek.no. Eerder kwam het probleem aan het licht op het forum van XDA Developers, een site en forum dat vaak wat dieper op alles wat met Android te maken heeft ingaat.

Samsung Galaxy 21 kampt met batterij-problemen

De problemen begonnen op het moment dat eigenaars van de gloednieuwe smartphones de beveiligingspatch van februari gedownload en geïnstalleerd hadden. Hoewel die update geen nieuwe dingen toevoegde verder, begonnen gebruikers dus wel te klagen over de batterijduur die ineens ontzettend tegenvalt.

Samsung Galaxy S21 review
Het beeldscherm (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De update heet versienummer G99xBXXU1AUB6 en wordt uitgerold in een aantal landen. Aangezien het vooralsnog alleen de versie met de Exynos 2100-processor van de smartphoneserie treft, is het niet te zeggen of de Snapdragon 888-varianten op dezelfde update kunnen rekenen.

Update met oplossing onderweg

Eigenaren van de smartphone met die processor aan boord, lijken in elk geval niet te klagen over soortgelijke problemen. In Europa rust Samsung zijn smartphones uit met de Exynos-processor.

Samsung Galaxy S21 Ultra dankzij nieuw beeldscherm een stuk zuiniger

Mocht je dus in Nederland in het bezit zijn van een Samsung Galaxy S21, Galaxy S21 Plus of Galaxy S21 Ultra, houd dan de komende tijd je smartphone in de gaten. De update kan namelijk elk moment automatisch arriveren.

Check zelf of de update er al is

Mocht je echt niet kunnen wachten, dan kun je ook handmatig controleren of de update reeds beschikbaar is. Binnen de instellingen ga je dan naar Software-update en klik je op de knop om te checken of er een update beschikbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tek.no

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!