Samsung Galaxy S21 Ultra dankzij nieuw beeldscherm een stuk zuiniger

De Samsung Galaxy S21 Ultra beschikt over een nieuw soort oled-beeldscherm, dat ervoor zorgt dat de energieconsumptie minder is. Die energieconsumptie is zestien procent minder in vergelijking met andere oled-schermen. Dat komt uiteraard de levensduur van de accu in de smartphone ten goede.

De Samsung Galaxy S21 Ultra is de eerste smartphone van de Zuid-Koreaanse fabrikant die beschikt over een verversingssnelheid van 120 Hz op de volledige qhd+-resolutie. Daardoor hoef je als eigenaar dus niet meer te kiezen tussen de ene en de andere optie. Ondanks dat gaat de accu toch redelijk lang mee. Samsung heeft in een kort interview uitgelegd hoe het bedrijf dat precies voor elkaar gekregen heeft (via Business Wire).

Samsung Display heeft namelijk een nieuw soort oled-scherm ontwikkeld. En de Samsung Galaxy S21 Ultra is het eerste toestel dat hiervan gebruikmaakt. Het gaat om een low-power oled-display dat tot zestien procent minder energie verbruikt dan andere oled-schermen.

Samsung Galaxy S21 Ultra heeft ander oled-scherm

Het low-power oled-scherm maakt gebruik van een onlangs ontwikkeld organisch materiaal waarvan de lichtgevende kwaliteiten ontzettend zijn verbeterd ten opzichte van oudere oled-schermen van het bedrijf.

Samsung Galaxy S21 Ultra
S-Pen voor de S21 Ultra (Afbeelding: Samsung)

Wat betekent dat in de praktijk? Samsung Display laat weten dat hierdoor dezelfde helderheid gerealiseerd kan worden, terwijl dat dus minder energie kost. Dat betekent dat mensen met de Samsung Galaxy S21 Ultra dus kunnen rekenen op een langere batterijduur.

Hoe zit het in de praktijk?

De vraag is nu of mensen dit gaan merken wanneer ze de S21 Ultra in huis halen. In de Want-review komt bijvoorbeeld naar voren dat het toestel het qua schermtijd niet ontzettend lang volhoudt, terwijl de 5000mAh-accu wel genoeg energie heeft voor een lange standby-tijd. Waarschijnlijk betekent het ook hier dat het helemaal afhankelijk is van het gebruik van de smartphone. Het ligt er maar net aan wat je er op een dag mee doet.

Business Wire

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S21 Ultra dankzij nieuw beeldscherm een stuk zuiniger
Sluiten