Huawei-smartphones dankzij nieuwe feature naar eigen smaak in te stellen

Wanneer je gebruikmaakt van een smartphone van het Chinese merk Huawei, krijg je binnenkort toegang tot extra personalisatiemogelijkheden. Met de app Themes van het bedrijf kun je je smartphone namelijk een persoonlijk tintje geven. Je moet hiervoor wel betalen, waardoor het nog maar de vraag is of mensen hier veel gebruik van gaan maken.

De Chinese fabrikant Huawei lanceert een nieuwe manier waarop je je smartphone een persoonlijke tintje kunt meegeven. Dat gebeurt via de Themes-applicatie, waar je een grote collectie aan (bewegende) achtergronden vindt. Vroeger kon je middels allerlei diensten achtergronden kopen voor je smartphone; het bedrijf lijkt nu terug te grijpen naar de dagen van weleer.

De vraag is alleen voor wie het bedrijf dit precies doet. Je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen welke achtergrond je instelt voor je smartphone. Naast betaalde opties zijn er ook meer dan 300.000 gratis achtergronden beschikbaar. Daaronder vallen bewegende achtergronden, instrumenten en je favoriete merken.

Huawei Themes biedt veel achtergronden aan

Mochten de gratis opties je niet bevallen, dan kun je er ook voor kiezen een betaalde achtergrond te downloaden. Voordat je een besluit hoeft te maken, krijg je de mogelijkheid die achtergrond voor vijf minuten uit te proberen op je smartphone. Ben je daarna overtuigd, dan kun je voor een klein bedrag de – al dan niet bewegende – background aanschaffen.

Huawei Mate 40 Pro
De Huawei Mate 40 Pro. (Afbeelding: Huawei)

Dat kun je natuurlijk doen op het moment dat je dat wil. Maar de app biedt ook vaak veel kortingen aan. Zo zijn er speciale weekendaanbiedingen, komen er lagere prijzen voorbij op de woensdag en zijn er momenten waarop je 95 procent minder dan normaal betaalt.

Meer nieuwe opties

Heb je hier wel oren naar? Dan hoef je alleen maar de nieuwste versie van de EMUI-software op je Huawei-smartphone te installeren. Themes wordt geleverd met EMUI 10 en biedt naast achtergronden ook opties voor het altijd-aan-scherm aan. Zo kun je ervoor kiezen de tijd, datum, het batterijniveau en meer te presenteren op dat scherm, of je stelt in dat het vergrendelde scherm zich automatisch aanpast naarmate de dag vordert.

Techradar

Reageer op artikel:
Huawei-smartphones dankzij nieuwe feature naar eigen smaak in te stellen
Sluiten