Deze ruimtetoeristen zijn bereid om 55 miljoen dollar te betalen

Wetenschap Jeroen Kraak 27 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Wil je naar de ruimte? Dan moet je er zeer veel geld voor betalen. Deze ruimtetoeristen betalen 55 miljoen dollar voor een ticket naar het ISS.

Ruimtetoerisme klinkt als verre toekomstmuziek. Lekker in een hotel op de Maan genieten van het mooie uitzicht op de sterren en natuurlijk de Aarde. Toch zijn ruimtereizen voor particulieren dichterbij dan je denkt. In 2022 zullen al de eerste ruimtetoeristen in het ISS zijn.

Ruimtetoeristen naar het ISS

Volgend jaar zal SpaceX de drie eerste ruimtetoeristen naar het ISS brengen. Organisator Axiom Space heeft dinsdag de eerste crew bekend gemaakt. Daarbij zitten drie mensen die elk 55 miljoen dollar hebben afgetikt en een astronaut.

De bemanning van de Ax-1 bestaat uit de Canadese investeerder en filantroop Mark Pathy, de Amerikaanse ondernemer Larry Connor en de voormalig Israëlische gevechtspiloot en tegenwoordig ondernemer Eytan Stibbe. De drie ruimtetoeristen worden begeleid door de voormalig NASA-astronaut en vice-president van Axiom Michael López-Alegría. Hij gaat natuurlijk ook mee op de vlucht om alles in goede banen te leiden.

Axiom Space wil meer vluchten uitvoeren

Michael Suffredini is blij met de eerste commerciële ruimtevlucht van zijn Axiom Space. “Dit is de eerste van verschillende bemanningen die met een privé-missie naar het ISS gaan. Dit zal een uitgebreide toekomst inluiden voor mensen in de ruimte – en betekenisvol zijn als zij weer terugkeren naar de Aarde.” Het doel van het bedrijf is om voor de ruimtetoeristen speciale persoonlijke missies in het ISS te ontwikkelen waaruit zij voldoening kunnen uithalen.

In totaal zullen de ruimtetoeristen acht dagen in het ISS verblijven. Connor wil voor zijn onderzoekprojecten samenwerken met twee ziekenhuizen terwijl Pathy kiest om samen te werken met the Canadian Space Agency voor zijn projecten. Het wordt dus niet achterover zitten met een cocktail op het ISS, maar werken voor resultaten.

In de toekomst zijn er nog meer bedrijven die toeristische ruimtetours willen aanbieden. Zo werkt SpaceX ook samen met het bedrijf Space Adventures. Andere bedrijven kijken voor een samenwerking naar Blue Origin van Jeff Bezos en Virgin Galactic van Richard Branson.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen