Elektrische auto van Xiaomi: techgigant richt zich op populaire markt

Elektrische auto's Wesley Akkerman 2 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi is een bedrijf dat veel mensen kennen als een smartphonefabrikant, maar het merk stapt nu ook in op de markt voor elektrische auto’s. Het bedrijf werkt aan dit nieuwe product onder de naam Xiaomi EV, dat een geregistreerd kapitaal van 1,3 miljard euro heeft. Dat laat het weten in een persbericht.

Eind maart 2021 kondigde Lei Jun, de oprichter van Xiaomi, het EV-initiatief aan. In de komende tien jaar wil Xiaomi naar schatting in totaal 8,5 miljard euro investeren in elektrische auto’s en andere voertuigen, met een initiële investering van 10 miljard renminbi (1,3 miljard euro).

Xiaomi werkt aan elektrische auto

Lei Jun (oprichter, voorzitten en CEO van Xiaomi) leidt het team zelf. Op donderdag is Jun benoemd als de wettelijke vertegenwoordiger van Xiaomi EV, Inc. met als missie serieus in te zetten op de EV-productie. Op 28 juli startte Jun op Weibo (de Chinese Twitter) met het werven van talent voor het zogeheten Autonomous Department. Die afdeling heeft als missie techniek voor zelfrijdende auto’s te ontwikkelen.

Xiaomi EV
Het team van Xiaomi (Afbeelding: Xiaomi)

Een maand later ontving het bedrijf meer dan twintigduizend cv’s. Daar is een team van ongeveer driehonderd werknemers uit gekomen. Aangezien het team zich nog steeds uitbreidt, roept Xiaomi gelijkgestemden op om zich bij het bedrijf aan te sluiten.

Xiaomi richt zich op autonoom rijden

Bovendien kondigde Xiaomi vorige week de overname aan van het technologiebedrijf Deepmotion Tech. Dat bedrijf richt zich op autonoom rijden (voor zelfstandige auto’s, dus). De technologische voordelen op het gebied van kunstmatige intelligentie en nieuwe materialen moeten een sterke ondersteuning vormen voor de auto-industrie.

De elektrische auto gaat voor altijd veranderen door nieuwe doorbraak

Ondertussen rapporteerde Xiaomi onlangs een recordomzet en -winstgroei in het tweede kwartaal van 2021. De totale inkomsten van Xiaomi in het tweede kwartaal bedroegen 11,5 miljard euro, een stijging van 64 procent vergeleken met de kwartaalcijfers van het jaar daarvoor. De nettowinst is 820 miljoen euro, een stijging van 87,4 procent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Xiaomi

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen