Xiaomi komt met bijzonder gadget… een ‘goedkope’ robothond?!

Gadgets Jeroen Kraak 13 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Xiaomi kennen we natuurlijk vooral van haar telefoons, maar het elektronicabedrijf maakt nog veel meer. Wat dacht je van een robothond?

Gadgets zijn er in alle soorten en maten en het Chinese Xiaomi maakt ze bijna allemaal. Of je nu een mobiele telefoon, een smartwatch of zelfs een zaklamp met allerlei features zoekt, het bedrijf heeft het gewoon. Toch kan het nog een stapje verder, want het bedrijf komt nu met een heuse robothond.

Xiaomi komt met een robothond

Robothonden heb je op deze site vaker voorbij zien komen. Zo is Spot van Boston Dynamics wellicht de bekendste. Xiaomi denkt dat nu ook te kunnen en komt met een eigen exemplaar, die verdacht veel op die van Boston Dynamics lijkt. Het Chinese merk noemt hun robot CyberDog.

China neemt de wereld over: Xiaomi nu de allergrootste

Toch is het exemplaar van Xiaomi wel wat anders. Hij is iets kleiner dan die van Boston Dynamics. Het robotdier is ongeveer 40 centimeter lang en weegt zo’n 14 kilo. Deze is dus flink wat kleiner dan Spot (60cm versus 32,5 kilo). Het robotdier is volgens Xiaomi dan vooral voor fans met dezelfde gedachten als de fabrikant en ontwikkelaars die het potentieel willen ontdekken van viervoetige robots.

CyberDog heeft een kracht van 32 Newtonmeter en een hogesnelheidsbewegingen van 3,2 meter per seconden. Met die snelheid kan het zelfs een backflip maken.

Cyberdog Xiaomi
De specs. (Afbeelding: Xiaomi)

Flink wat kennis

Om dit alles te doen maakt de CyberDog van Xiaomi gebruik van Nvidia’s Jetson Xavier NX platform. Dit platform is een supercomputer voor embedded systemen als de robothond. Deze supercomputer heeft 48 Tensor Cores, 6 Carmel ARM CPU en 2 deep learning acceleration engines. Aan de buitenkant zitten verschillende soorten sensoren en camera’s. Hiermee kan het volgens Xiaomi getraind worden door het algoritme. Het kan zelfs de omgeving analyseren en daarmee kaarten maken voor navigatie.

Ook kan de cyberhond van Xiaomi zich gewoon gedragen als huisdier. Door middel van de kunstmatige intelligentie kan het gewoon de eigenaar volgen. Ook herkent het een bepaald woord. Met verschillende poorten aan de buitenkant kunnen onderzoekers externe randapparatuur zoals zoeklichten, LiDAR en een camera aansluiten.

Niet duur

Xiaomi gaat maar duizend CyberDogs maken. De prijs valt relatief mee voor zo’n ingewikkeld gadget. Het kost omgerekend 1.310 euro. Ter vergelijk: de robothond van Boston Dynamics kost 75,000 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pocketnow

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen