Marvel’s Avengers: Black Panther Preview: zit vol actie

Games Jelle van Es 13 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

Vorig jaar verscheen Marvel’s Avengers en bleek het een toffe game te zijn. Toch waren er wat beperkingen en begon de herhaling redelijk snel toe te nemen. Gelukkig heeft de ontwikkelaar het niet opgegeven en zijn er na de release heel wat grote updates uitgerold. Binnenkort kun je daarbij aan de slag met Black Panther: War for Wakanda.

Marvel’s Avengers: Black Panther: War for Wakanda verschijnt al binnenkort. Op 17 augustus kun je er mee aan de slag. En het mooie van dat alles, is dat je er niks voor hoeft te betalen. Het is namelijk een gratis uitbreiding voor iedereen die de game bezit. Voorafgaand aan de release kregen wij al heel wat gameplay te zien van de uitbreiding. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Marvel’s Avengers: Black Panther: War for Wakanda

Toffe setting

Marvel’s Avengers: Black Panther: War for Wakanda neemt je mee naar de jungles van Wakanda. Daarbij ga je aan de slag met koning T’Challa, die we uiteraard ook kennen als de Black Panther. Hij wordt aan het begin van het avontuur verraden en krijgt daardoor te maken met problemen. Hij vindt het enorm lastig om andere te vertrouwen en taken over te dragen. Zelfs niet aan zijn zus Shuri. Maar tegelijkertijd krijgt hij te maken met een invasie van de troepen van Klaw en moet hij Wakanda beschermen. De jungle-setting waarin dit gebeurt iet er echt heerlijk uit en nodig uit om verkend te worden.

De jungle (Afbeelding: Square Enix)

Black Panther vecht tof

Met de nieuwe uitbreiding is het natuurlijk mogelijk om te vechten met de Black Panther. En deze lijkt toch net weer iets anders te spelen dan de andere personages in Marvel’s Avengers. Hij moet het wat meer hebben van de actie van dichtbij. Dus is het zaak dat je er goed hard op los ramt en op tijd wegspringt wanneer de vijand een tegenaanval doet. Veilig op een afstandje op alles schieten, dat lijkt er niet bij te zijn met dit personage.

Spring er op los (Afbeelding: Square Enix)

Veel verschillende vijanden

Tijdens de beelden van Marvel’s Avengers: Black Panther: War for Wakanda die ik voorgeschoteld kreeg, viel me ook op dat je een goede variatie aan vijanden had. De ene keer neem je het op tegen een soort van mechanische spinnen, terwijl je in de volgende scène juist te maken krijgt met menselijke vijanden. Ook zijn er een paar momenten waarbij je het opneemt tegen een soort van baas en echt goed moet opletten wanneer je wel en vooral wanneer je niet kunt aanvallen. Hopelijk blijft die variatie lang doorlopen en heb je telkens weer een nieuwe uitdaging.

Mechanische spinnen (Afbeelding: Square Enix)

Het paleis verkennen

Buiten de actie, die veelvuldig in Marvel’s Avengers: Black Panther: War for Wakanda in beeld komt, waarover meer in het volgende punt, is het ook mogelijk om het paleis te verkennen. Daar kun je even op adem komen en rustig rondlopen. De game is niet gebaseerd op de film, maar op de comics, maar alsnog herken je een paar toffe dingen. Ook lijkt het mogelijk te zijn om vanuit dit paleis verschillende missies op te starten, zodat het ook daadwerkelijk een meerwaarde heeft. En op de punten waar je naar buiten kunt kijken, ga je ook echt even stil staan om ervan te genieten.

Marvel’s Avengers: Black Panther: War for Wakanda
Het paleis (Afbeelding: Square Enix)

Wel wat eentonig

Ik heb uiteindelijk een uur aan gameplay voorgeschoteld gekregen van Marvel’s Avengers: Black Panther: War for Wakanda. Dat is behoorlijk veel en liet een tweetal missies zien die je kon gaan beleven. Maar tijdens het bekijken van de content, vond ik het wel wat eentonig overkomen. Het is eigenlijk alleen maar actie, zonder dat er iets anders gebeurt. Wellicht dat dat leuker is om te spelen dan naar te kijken, maar nu had ik het eigenlijk na iets van een half uur wel gezien. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Marvel’s Avengers: Black Panther: War for Wakanda komt zoals gezegd op 17 augustus uit en is gratis voor iedereen die de game heeft. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

[REVIEW] Marvel’s Avengers: Stuk leuker dan gedacht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen