[REVIEW] Marvel’s Avengers: Stuk leuker dan gedacht

Games Jelle van Es 9 sep 2020
Leestijd: 4 minuten

Soms heb je een game waar je veel van verwacht en die dan tegenvalt. En op andere momenten heb je weer games die je gestolen kunnen worden en dan uiteindelijk best wel leuk blijken te zijn. Marvel’s Avengers is voor mij een game die in de tweede categorie valt. De beta van de game vond ik matig, waardoor ik met wat tegenzin aan de game begon. Maar al snel bleek de game een stuk boeiender te zijn.

Voor een groot gedeelte komt dat door het hoofdverhaal en de personage waarmee je los kunt gaan. Door dat te spelen krijg je een binding met de game en blijkt uiteindelijk de grind-achtige gameplay die de beta toonde een stuk interessanter te zijn dan op het moment dat ik hem toen speelde. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Hoofdverhaal in Marvel’s Avengers is daadwerkelijk boeiend

Het hoofdverhaal van Marvel’s Avengers is wat mij betreft het paradepaardje van de game. Zoals je wellicht weet draait het om A-Day. Een fan-evenement van The Avengers, dat compleet misgaat. Duizenden mensen sterven en bijna net zoveel krijgen speciale krachten en worden Inhumans genoemd. En The Avengers zelf, die vallen uit elkaar. Een nieuwe organisatie krijgt een groot deel van de macht in handen. En zoals je al kunt verwachten, hebben die een dubbele agenda. In de game ga je aan de slag met Kamala Khan, die tijden A-Day is verandert in een Inhuman en de beschikking heeft over de mogelijkheid om haar arme elastisch te verlengen en te vergroten, waardoor ze er op los mept.

Marvel's Avengers PlayStation 5
Iron Man in actie (Afbeelding: Square Enix)

Met haar ga je een paar jaar na A-Day op zoek naar antwoorden, waarbij ze probeert de oude Avengers te vinden en samen met hen de strijd aan te gaan tegen het kwaad. En het verhaal dat je daarbij volgt is echt interessant, met boeiende gesprekken en leuke knipogen naar het universum.

Kamala is een toppersonage

Kamala is daarbij zonder twijfel het leukste personage in Marvel’s Avengers. Het helpt daarbij dat de gameplay met haar top is. In gevechten is het allemaal overzichtelijk wat je doet en ram je er met het grootste gemak op los. En door haar uitschuifbare armen, is het met haar mogelijk om diverse platformelementen te overwinnen. Maar belangrijker is dat ze heerlijk relatabel is. Ze is een groot Avengers-fan en is helemaal onder de indruk wanneer ze hen ontmoet. Maar ze heeft tegelijkertijd ook een eigen mening over dingen en geniet van de kleine dingen, zoals een lekker nummertje om op te dansen. Gesprekken en missies met haar zijn zodoende erg tof.

Ik ben fan (Afbeelding: Square Enix)

Best wel wat variatie in de Marvel’s Avengers-gameplay

Toch is ze het niet het enige personage in de game waarmee je aan de slag gaat. En daarbij is het goed om te weten dat personages echt heel erg anders spelen. Thor is net weer wat anders dan Iron-Man en de andere helden. Voor een aantal missies word je verplicht om een bepaald personage te nemen om mee aan de slag te gaan. Dat kan soms lastig zijn, omdat je tijd hebt geïnvesteerd in een andere held, maar uiteindelijk is het goed om de variatie tot je te nemen. Zodoende is de game langer houdbaar.

Elke held speelt weer net wat anders (Afbeelding: Square Enix)

De drang om beter te worden

Naast het hoofdverhaal kent Marvel’s Avengers diverse losse uitdagingen, die vooral draaien om het verbeteren van jouw personages. Het doet me een beetje denken aan een game als Destiny. Het is wel wat grind-achtig, maar er zijn genoeg gamers die lol hebben met een game als Destiny en constant beter willen worden. En eerlijk is eerlijk, het werkte voor mij. Het helpt daarbij dat de combat in de game dik in orde is en ik het zodoende geen probleem vond om in gevechten terecht te komen. Met name de momenten dat je met een eindbaas te maken krijgt is de game op zijn best en wil je die badguy echt verslaan, met de hoop dat je goede spullen vindt.

Marvel's Avengers
Khan in actie (Afbeelding: Square Enix)

Technisch best wel matig

Toch zijn er zeker minpunten aan te wijzen in Marvel’s Avengers. Naast het feit dat je dus veel herhaling voorgeschoteld krijgt, vond ik het vooral technisch wat ondermaats. De framerate loopt niet altijd even goed en wanneer je kijkt naar hoe omgevingen zijn opgebouwd, dan is het niet echt indrukwekkend. Ook de personages zelf zien er hier en daar wat matig uit. We zijn nu aan het einde van de cyclus van de PlayStation 4 en Xbox One en dan valt het tegen dat je te maken krijgt met een game die waarschijnlijk drie jaar geleden technisch gezien ook gemaakt had kunnen worden.

Niet altijd even mooi (Afbeelding: Square Enix)

Marvels’ Avengers is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen