5 beste apps die de batterij van je Android-telefoon bijhouden

Tech Dennis Mons 10 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Niets is irritanter dan een batterij die rap leegloopt. Maar deze 5 apps voor Android weten je prima te helpen met dat probleem.

Het fijne van Android is dat het toestaat dat er flink veel apps op de achtergrond meedraaien. Maar dat heeft zeker ook nadelen, zoals een batterij die razendsnel leegloopt. Deze 5 apps zijn ideaal om dat onder controle te houden.

De batterij van je Android gaat langer mee

Het oplossen van die uitdaging is dus vanwege deze handige apps een fluitje van een cent. En ze kosten ook geen cent.

#1 Battery Guru voor Android

Battery Guru is een uitstekende batterijbesparende app. Het werkt niet zoals booster-apps of service-beëindigen. In plaats daarvan helpt het je om de gezondheid van je batterij zo goed mogelijk te houden.

De app heeft meldingen voor de temperatuur van de batterij en oplaadlimieten, zodat je je batterij niet sneller slijt. Daarnaast kun je door middel van verschillende modi het stroomverbruik verminderen zodat je Android minder vaak aan de lader hoeft te hangen. Geweldig dus voor powergebruikers. De app is hier te vinden.

#2 Groener dan groen met Greenify

Greenify is een van de meest populaire batterijbesparende apps. Het identificeert bijvoorbeeld apps die je telefoon vaker wakker maken. Greenify helpt om dit minder vaak te laten gebeuren. Deze app is nuttig voor zowel geroote als niet-geroote apparaten. Je krijgt echter meer functionaliteit en vermogen met root-toegang. Alle functies zijn gratis, maar er is een optionele donatie-versie die $2,99 kost als je de ontwikkelaar wilt steunen.

batterij android
Zeer handige tool. (Afbeelding: Oasis Feng)

#3 GSam Battery Monitor

GSam Battery Monitor is een andere populaire batterijbesparende app. De app zelf beheert geen andere apps maar geeft wel nuttige informatie over wakelocks, wake time en zelfs CPU- en sensor-data.

battery android
(Afbeelding: GSam Labs)

#4 Naptime

Naptime helpt bij het behoud van de batterij door de native Doze Mode van Android agressiever te maken (daarover hieronder meer). Daarnaast schakelt het ook dingen als sync uit. Het is voornamelijk bedoeld voor geroote apparaten. De ontwikkelaar heeft een korte handleiding hoe je het kunt gebruiken op niet-geroote Android-apparaten. Het is zeker een app voor powergebruikers, maar het is niet ontzettend moeilijk.

batterij android app
Doze-mode agressiever. (Afbeelding: Fransisco Franco)

#5 Doze Mode en stand-by helpen je batterij

Het is echter niet echt een app wat zorgt voor de beste batterijduur: het is Android zelf. De Doze-modus zet je telefoon namelijk in een sluimerstand. Apps zullen daarnaast alleen synchroniseren op momenten waar jij toestemming voor hebt gegeven. App Standby beperkt daarnaast het datagebruik door apps die je niet vaak gebruikt. Deze opties zijn standaard ingeschakeld in moderne versies van Android. Lees hier meer over die speciale modus.

Meer tips nodig? Die vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen