Toten Frau: alles wat je over de nieuwe Netflix-knaller moet weten

Films & Series Jeroen Kraak 10 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Netflix is natuurlijk de plaats om nieuwe series te ontdekken. Vaak zijn dit bekende namen, maar heel af en toe spring er ook een onbekende titel in het oog. Maak kennis met Toten Frau.

Netflix staat vol met series en films. De rode N heeft misschien wel het grootste aanbod van alle streamingdiensten. Desondanks heb je regelmatig het gevoel dat je niet weet wat je moet kijken. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Wij helpen je een handje. Dit keer vertellen wij jou over Toten Frau.

Toten Frau op Netflix

Als je jouw Netflix-app de afgelopen dagen hebt geopend, dan is er een dikke kans dat je Toten Frau voorbij hebt zien komen. De serie is al een aantal dagen te vinden in de Top 10 series. Maar wat is het nou precies. WANT-redacteur Jeroen vertelt jou er alles over.

Sinds een aantal dagen is Toten Frau op Netflix te zien. Je verwacht het niet maar de serie gaat echt over een vrouw en de dood. En het vertelt ook meteen iets anders: de serie is uit een Duitstalig land afkomstig: Oostenrijk wel te verstaan.

Ja de hoofdrolspeelster in Toten Frau is namelijk pislink en daar heeft ze alle reden toe. Ze zoekt namelijk wraak op de moordenaar van haar man en dat gaat niet zonder slag of stoot. Ze legt die diepste en smerigste geheimen van haar kleine gemeenschap bloot.

Netflix Toten Frau
Die leeft niet meer. (Afbeelding: Netflix)

Ontzettend populair

De serie staat op moment van schrijven op plaats drie van de Nederlandse Netflix Top 10 en dat is niet zo gek. Wij houden nu eenmaal van misdaadseries. Toch zijn de reviews vrij gemixt. Er zijn zowel genoeg positieve als negatieve beoordelingen te vinden.

Veel media hebben nog niet over Toten Frau geschreven. Toch zijn er hier en daar recensies van de serie te vinden. Zo zegt Decider dat je het absoluut moet streamen. “Het is een thriller die recht voor zijn raap is, maar met een spectaculaire achtergrond. Het hoofpersonage heeft een tragisch achtergrondverhaal en enkele eigenaardigheden. Het is zeker de moeite waard om te kijken.”

Butwhywho is het daar mee eens. Die site geeft de serie dan ook een 9. Is iedereen dan ook zo positief? Nee, want op IMDb is de sfeer wat gematigder. Overal scoort de Netflix-original een 6,8.

Niet iedereen is positief over Toten Frau

“Wederom een poging van Netflix om series te maken zonder te controleren op de details van kwaliteit. Deze show heeft een zwak verhaal en zeer slechte acteurs. Ook deze heeft zo’n vreselijk geluidsontwerp,” vertelt een gebruiker.

Voordat je denkt dat het alleen kommer en kwel is, dan heb je het mis. “Hoewel het misschien wat voorspelbaar was, merkte ik dat ik volledig in het verhaal en het acteerwerk zat, ook al was het niet in het Engels”, vertelt een andere gebruiker. Hij geeft Toten Frau dan ook een 7.

Wil je zelf checken of de serie wat voor jou is? Dan kun je dat nu op Netflix checken. In totaal bestaat het eerste seizoen uit zes afleveringen die allemaal online zijn. Deze liggen allemaal rond de 45 minuten.

Alles wat je moet weten over The Recruit: de serie die Wednesday verslaat op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen