Deze 5 dominante Assault Rifles in Call of Duty: Modern Warfare II maken je een koning

Games Mark Hofman 8 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Sinds vorig weekend kunnen gamers helemaal los met de multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare II. De nieuwe titel zorgt niet alleen voor een ouderwets potje hype, maar laat ook de eeuwenoude vraag terugkeren. Welke Assault Rifles zijn het beste?

Om die vraag te beantwoorden speelde WANT-redacteur Mark Hofman zich helemaal scheel, zocht hij het internet af en komt hij met vijf machtige opties.

Vijf machtige Assault Rifles in Call of Duty: Modern Warfare II

In de multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare II ben je zo goed als je set-up. Dat gaat natuurlijk verder dan goede wapens alleen, maar het is wel een ongelofelijk belangrijk onderdeel.

Voor de spelers die het beste overweg kunnen met Assault Rifles is er dit jaar weer volop keuze. Maar welke wapens helpen je om een absolute koning te worden? De volgende vijf zijn uitstekende voorbeelden:

#1 STB 556: een icoon keert terug

Call of Duty: Modern Warfare II, Assault Rifle
(Afbeelding: Infinity War)

Bekend van zichzelf, maar nostalgisch voor gamers die losgingen met Call of Duty: Black Ops. Toentertijd bekend als de AUG, nu met de naam STB 556 te vinden in Call of Duty: Modern Warfare II.

Doordat het magazijn niet voor, maar achter de trigger zit (ook wel Bullpup-wapen genoemd), krijg je als speler een onverwacht voordeel. De kracht van een Bullpup is namelijk de ontzettend lage tegenslag die erbij komt kijken. Zelfs zonder attachments schiet je gericht als de neten en is de kans dat jij je doel mist bijzonder klein.

Tenzij onze Jeroen aan de slag gaat met het wapen. Die schiet op een meter afstand met een shotgun zelfs nog geen deuk in een pakje boter.

#2 Kastov 762: de AK-47 van Call of Duty: Modern Warfare II

Call of Duty: Modern Warfare II, Assault Rifle
(Afbeelding: Infinity War)

De Kastov 762 is de ideale AK-47-build voor fanatieke gamers. Het wapen, die je in de multiplayer van Modern Warfare II vrijspeelt zodra je level 23 bereikt, brengt namelijk een groot voordeel met zich mee.

Dat voordeel heeft alles te maken met de vele opties die je hebt op het gebied van aanpassingen. Zo zijn er talloze attachments te vinden waarmee je het wapen volledig naar je eigen speelstijl in kan stellen. Bouw hem om tot RPK met een extended Mag of een 74U met een lichte stock en korte barrel.

#3 Kastov-74U: het gevoel van een SMG

Call of Duty: Modern Warfare II, Assault Rifle
(Afbeelding: Infinity War)

Over die 74U gesproken: dat is ook een verdomd lekkere Assault Rifle. In Call of Duty: Modern Warfare II zorgt de korte barrel en de lichte stock voor een uitstekende SMG-feel. Maar dan wel met een heerlijke boost aan damage.

Het is een topwapen om op kleine maps mee te spelen, maar helaas komt het ook met de nodige nadelen. Zo is hij bijvoorbeeld niet heel sterk op het gebied van lange afstanden. Iets dat je op het gebied van Assault Rifles wellicht toch wel zoekt.

#4 TAQ-56: M4-variant in Call of Duty: Modern Warfare II

Call of Duty: Modern Warfare II, Assault Rifle
(Afbeelding: Infinity War)

Hoewel de M4 in Call of Duty: Modern Warfare II (volgende in de lijst) uitstekend zijn werk doet, is het fijn dat er voor spelers een alternatief is. Deze komt in de vorm van de TAQ-56 en beschikt over een verlengde damage range. Het kan ervoor zorgen dat je als speler een iets andere speelstijl hanteert.

Nadeel is overigens wel dat je mobiliteit er niet heel erg op vooruit gaat. Je zal dus genoegen moeten nemen met een langzame speelstijl. Lukt je dat? Dan zit je gebakken als de neten.

#5 M4: de klassieker

Call of Duty: Modern Warfare II, Assault Rifle
(Afbeelding: Infinity War)

Als er één wapen de Modern Warfare-franchise definieert, dan is het de M4 wel. Dit wapen heeft ook weer een glansrijke rol in Call of Duty: Modern Warfare II en behoort tot de beste Assault Rifles van het moment.

Het is een echte all-rounder, waardoor hij zeer toegankelijk is. Dat zorgt ervoor dat het zeker niet het slechtste wapen is om te gebruiken, maar ook niet het beste wapen. Zo blijft er op het gebied van damage nog wel wat te wensen over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen