Gaat James Gunn daadwerkelijk DC en Marvel verbinden?

Films & Series Dennis Mons 8 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

James Gunn is De Baas van het DC-universum geworden. Er is dus nu een regisseur én producer die tussen DC en Marvel heeft gewandeld. Maar nu rijst de vraag: gaat James Gunn misschien een brug slaan tussen deze twee franchises?

Er zijn slechts een handjevol mensen in Hollywood die succesvol de overstap hebben gemaakt van Marvel naar DC of vice versa. De 56-jarige Amerikaanse regisseur James Gunn is er in ieder geval één van, en stiekem hopen we dat zijn overstap zorgt voor een cross-over.

James Gunn is nu van DC, sorry Marvel

Hoewel Gunn fantastische Marvel-films heeft gemaakt met Guardians of the The Galaxy blijft hij, na het regisseren van onder andere Suicide Squad, toch in het DC-universum plakken. Maar wat we nu kunnen afvragen is wat de potentie zou kunnen zijn.

guardians of the galaxy, kevin bacon, marvel
Guardians is en blijft een van zijn beste werken. (Afbeelding: Marvel/Disney)

De overstap schept sowieso hoop voor DC. Gunn is niet alleen helemaal betrokken bij de fans, hij ís een fan. Zo is hij een uitgesproken liefhebber van de Snyderverse, de cut van Justice League door Zack Snyder. 

De levensloop van James Gunn is dus op zijn minst intrigerend te noemen. In de zomer 2018 kregen fans van de Marvel-films opeens slecht nieuws te verwerken. Disney nam het besluit om regisseur Gunn per direct te ontslaan. Beide Guardians-films werden goed ontvangen en volgens velen behoort Vol. 1 zelfs tot één van de beste Marvel-films ooit gemaakt. Het was dan ook een grote domper dat deze man de trilogie niet mocht gaan afmaken.

De reden voor het ontslag waren een aantal tweets uit het verleden. Hierin maakte James Gunn grappen over pedofilie en verkrachting. In zijn verklaring liet de regisseur weten dat hij graag het randje opzoekt. Volgens Disney was dit net een stapje te ver over het randje en er werd besloten hem te laten vallen. James Gunn liet weten de beslissing te begrijpen en had begrip voor de gemaakte keuze.

Vervolgens stapte de Amerikaan over naar DC en dat is hem zeer goed bevallen, ook al keerde hij eerst nog héél even terug bij Marvel voor Guardians of the Galaxy 3.

Guardians of the Galaxy-trailer toont een bizar nieuw Marvel-personage

Maar nu rest de vraag: gaat Gunn net zulke grote stappen nemen bij als DC als Kevin Feige bij Marvel? En gaat wellicht Gunn de natte droom van comicbook fans zijn door een cross-over tussen DC en Marvel te bewerkstelligen? Laten we het hopen. 

Marvel, DC
Geef dit op het witte doek! (Afbeelding: Marvel, DC)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen