Machtige gadget zoekt naar verborgen camera’s in je hotel of Airbnb

Gadgets Wesley Akkerman 8 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Je moet er niet aan denken dat je tijdens het verblijf in een hotel of Airbnb ondertussen bespioneerd wordt, toch? Gelukkig bestaan er handige gadgets waarmee je snel kunt achterhalen of dat het geval is of niet. Camera’s worden steeds kleiner en zien ook steeds meer, dus dit kan wat rust in de tent brengen.

In een ideale situatie zou je hier helemaal niet mee bezig hoeven te zijn. Maar helaas bestaan er verhalen van mensen die achteraf te horen kregen dat ze stiekem gefilmd worden in een hotel of Airbnb. Of erger nog: sommige mensen komen er nooit achter. Is dit een angst van jou? Check dan deze machtige gadget.

Camera’s in hotel ontdekken

Zo kun je bijvoorbeeld investeren in de Anti-Spy Camera Finder. Dit is een apparaat met een zaklamp en infraroodscanner aan boord. Het gebruik van de Finder is ontzettend simpel. Het enige dat je hoeft te doen is hem aanzetten en vervolgens kun je de kamer waarin je je bevindt gaan onderzoeken.

Hotel Airbnb camera finder
Op zoek naar verborgen camera’s! (Afbeelding: Cult of Mac)

Kom je een verdacht object tegen of misschien wel een gekke opening, schijn er dan op met de infraroodlaser. Op het moment dat je een reflectie te zien krijgt, dan weet je in elk geval dat er iets zit dat het licht reflecteert. Dat kan een cameralens zijn bijvoorbeeld, omdat lenzen nou eenmaal licht reflecteren.

Geen normale situatie

Gelukkig is dit geen normale gang van zaken en zul je mogelijk zelden in een situatie terechtkomen dat je dit móet doen. Maar als je dan toch op zoek gaat, dan is het handig om te weten waar zo’n verborgen camera in een hotel of Airbnb kan zitten. Denk dan bijvoorbeeld aan bloempotten of rookmelders.

Dat zijn ontzettend gewone dingen, dus. Maar kijk ook vooral even bij knuffels, spiegels en wandcontactdozen. Want ook dat zijn populaire plaatsen om camera’s in te verbergen. Verder heeft de Anti-Spy Camera Finder ook een alarm aan boord, voor wanneer je in gevaar bent. Handig in specifieke situaties.

Perfect voor spionnen: deze pen had zo van James Bond kunnen zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen