De elektrische step van Red Bull: het racemonster voor de rijke gekken

Gadgets Mark Hofman 9 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Het Oracle Red Bull Racing Formule 1-team heeft een nieuw voertuig aangekondigd. De fonkelnieuwe F1-auto van Max Verstappen is het niet, maar wel een verdomd lekkere elektrische step.

Gewapend met een pittig prijskaartje en een heerlijke topsnelheid verschijnt de RBS#01 volgende zomer op de markt.

De elektrische step van Red Bull

De snelste elektrische step van de markt is het niet, maar de RBS#01 van Red Bull zal menig consument niet teleurstellen. Het model is voorzien van een topsnelheid van 45 kilometer per uur (28 mijl per uur) en heeft een actieradius van 60 kilometer (37 mijl).

Zoals gezegd is de RBS#01 hiermee niet de snelste elektrische step met het grootste actieradius, maar dankzij de 80 newton-meter koppel schiet je wel uit stilstand over de weg. De motor heeft een vermogen van 750W en het hele zooitje wordt gedreven door een batterij van 760Wh.

Red Bull, elektrische step, Formule 1
(Afbeelding: Oracle Red Bull Racing)

De elektrische step scoort overigens de meeste punten door het ontwerp. Red Bull heeft het model niet alleen voorzien van een strak uiterlijk, maar heeft hem ook nog eens geoptimaliseerd voor dagelijks gebruik. Hij weegt slechts 23 kilogram (danku, Carbon Fiber), heeft kwalitatief hoogstaande banden en is voorzien van een hydraulisch remsysteem.

Op het stuur van de RBS#01 zit een klein verlicht LCD-beeldscherm waar je de snelheid en de status van de batterij kunt zien. Onder het stuur zit een klein knopje dat dient als gaspedaal.

Red Bull, elektrische step, Formule 1
(Afbeelding: Oracle Red Bull Racing)

Voor de rijke Formule 1-fans

Formule 1-fans, en zeker die van Oracle Red Bull Racing, willen deze elektrische step waarschijnlijk hebben. Wat dat betreft is de kans vrij groot dat je tegen twee problemen aanloopt: de beschikbaarheid en de prijs.

Red Bull maakt op zijn website duidelijk dat de RBS#01 in beperkte oplage op de markt verschijnt. Wie de elektrische step in huis wil halen moet er dus snel bij zijn. De pre-orders zijn op dit moment geopend, maar de verwachte levertijd is wel pas zomer 2023.

Red Bull, elektrische step, Formule 1
(Afbeelding: Oracle Red Bull Racing)

De prijs maakt overigens duidelijk dat dit unieke model niet voor iedereen bedoeld is. Het heeft namelijk een adviesprijs van een pittige 6.000 dollar. Met de huidige wisselkoers komt dat neer op een bedrag van 5.975 euro.

Het Formule 1-team dat een elektrische auto bouwt voor de massa

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen