Het Formule 1-team dat een elektrische auto bouwt voor de massa

Elektrische auto's Dennis Mons 26 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Een van de snelste teams binnen de middenmoot in Formule 1 is ineens van plan om prestigieus een elektrische auto uit te brengen. Slaat Alfa Romeo daarmee een deuk in een pakje boter?

Het moge duidelijk zijn dat Formule 1-teams een groter plakje op hun bord hebben. Alles wat ze doen in Formule 1 (wat sowieso een farce is) is namelijk enorm belangrijk voor de sport. Maar los daarvan; het is belangrijk voor de auto-industrie. Dus nu brengt het merk ineens een elektrische auto uit: de nieuwe Alfa Romeo Tonale.

Van F1 naar elektrische auto door Alfa Romeo: gedurfd

Alfa Romeo zit niet stil. Het brengt vijf nieuwe auto’s uit. De eerste is de Tonale, wat toch wel een rare naam is, is een auto die vanaf 2023 toegevoegd wordt aan de Stellaris-club.

(Afbeelding: Alfa Romeo)

Stellaris zit ook niet stil. Ook andere grote merken als JEEP komen met een volledige elektrische SUV in 2023, en vervolgens volgt de RAM Promaster BEV later. Dus zelfs Alfa Romeo, een merk dat wel bekend staat om benzinevretende auto’s, gaat overstag.

Vanaf 2023 zouden de auto’s nul uitstoot hebben. Gaat dat ook in Formule 1 gebeuren? We hebben onze twijfels.

Enige tegenzin met betrekking tot Formule 1

Het is niet alsof Alfa Romeo noch Stellaris staan te springen om deze ontwikkeling. De CEO van Stellaris, Uwe Hochschurtz stelt: “Alles elektrisch is iets wat gekozen wordt door politici, niet door de auto-industrie.”

Hij vervolgt; “Het volk heeft besloten: het wordt volledig elektrisch.” Lekker democratisch van deze dibbus. Hoe lang Alfa nog in de Formule 1 blijft hangen valt dus te bezien. Honda heeft al aangegeven dat ze graag Red Bull Racing willen laten liggen.

Het is is ook frappant dat het huidige team van Alfa in de F1 rijdt met een Ferrari V6 hybride-motor. Al deze kennis wordt echter in de Tonale gestopt. Voor de critici onder ons: het doorontwikkelen van zulke technologie in de Formule 1 zorgt toch echt voor schonere auto’s.

Het moge duidelijk zijn dat een merk als Alfa Romeo onder deze elektrische auto-vlag nog blijft rijden. Maar ook bij Formule 1 kriebelt het wel: het is toch wel een rare sport en wie weet hoe lang het nog bestaat zoals we het kennen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen