Guardians of the Galaxy-trailer toont een bizar nieuw Marvel-personage

Films & Series Dennis Mons 26 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

We moeten nog even wachten op een nogal curieus project: er komt namelijk een Holiday Special van Guardians of the Galaxy aan. En een van de nieuwe Marvel-personages is: apart. WANT-redacteur Dennis Mons is daar verdraaid blij mee.

Marvel heeft met Guardians of the Galaxy Holiday Special een vreemde eend in de bijt (niet helemaal waar, kom ik op terug). Feitelijk is het een korte film die zich helemaal richt op kerst, en regisseur James Gunn kon het niet laten om er zijn favoriete Marvel-personage in te stoppen.

Een fijne kerst dankzij Marvel en Guardians of the Galaxy

Ik heb geen idee wie er bij Marvel groen licht heeft gegeven voor dit absurde project, maar ik ben er blij mee (was waarschijnlijk Marvel-baas Kevin Feige).

Al eerder waren er films te zien van Disney/Marvel waarin het feestseizoen centraal stonden. Zo is en blijft Once Upon a Deadpool fantastisch. Hierin zijn alle té grove scènes en taalgebruik uit Deadpool 2 geknipt. En da’s leuker dan je denkt.

En dan hebben we ook nog de Star Wars: Holiday Special. Een absoluut gedrocht geproduceerd door 20th Century Fox. En nee, George Lucas heeft daar verder niets mee te maken. Ik daag je bij dezen uit om de film te kijken. Zelfs als Star Wars-fan is dat een enorme uitdaging.

Guardians of the Galaxy doen het beter?

Of de Holiday Special van Guardians of the Galaxy van Marvel het wél goed doet, valt te bezien. Maar ik geef ruiterlijk toe: ik vind de opzet van het verhaal in de trailer nu al fantastisch. En ja, een groot deel van de crew zoals Star-Lord, Drax, Groot, Mantis, Rocket en Nebula komen allemaal voorbij.

Het is echter een Marvel-personage die absoluut een verrassing is, zeker ook omdat James Gunn zo’n groot fan is (sowieso goed om hem weer terug te hebben). Het is … Kevin Bacon! Niet een personage gespeeld door Kevin Bacon: het ís Kevin Bacon. Een van de beste acteurs die ooit op onze aardbol heeft rondgelopen.

De god uit Footloose!

Bacon speelde al, soort van, een rol achter de schermen in andere Marvel- en Guardians of the Galaxy-films. Peter Quill (Star-Lord dus) vertelt aan Gamora dat Kevin Bacon “een enorme held” is. En hij heeft gewoon gelijk, ook al was Spider-Man (Tom Holland) het daar niet mee eens.

Maar Bacon is een levende legende. Hij speelde niet alleen in Footloose, hij was ook briljant in de semi-horror Tremors. Daarnaast schitterde hij in A Few Good Men, Apollo 13 en Hollowman!

kevin bacon, guardians of the galaxy
Tremors moét je gezien hebben! (Afbeelding: Universal PIctures)

Sterker nog: er bestaat een meme/spel dat ‘Six Degrees to Kevin Bacon (Bacon’s Law)‘ heet. Hierbij stellen mensen dat willekeurig welke persoon dan ook binnen zes stappen op welke wijze dan ook toch kennissen zijn van elkaar (en dus ook van Kev).

Feitelijk is het de ‘Six Degrees of Seperation‘. Dus: van je tante Roos naar Dior, of van Barteljaap van de Appie naar Nelson Mandela. Of naar Kevin Bacon natuurlijk.

In Guardians of the Galaxy Holiday Special van Marvel zijn Mantis en Drax in ieder geval van plan om Kevin Bacon te kidnappen om Quill op te vrolijken (zoals Jack Skellington de kerstman ontvoerde in The Nightmare before Christmas).

Als iemand mij tijdens kerst een Kevin Bacon geeft (en nee niet het beroemde varkentje… nee wacht, ook het beroemde varken), ben ik een gelukkig mens tijdens de feestdagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen