5 dolle Netflix-games die het proberen toch wel waard zijn

Games Mark Hofman 7 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Wie gamen zegt, die roept natuurlijk PlayStation en Xbox. Maar Netflix kan er ook wat van. De streamingdienst biedt al enige tijd games aan voor abonnees en daar zitten, gek genoeg, toch echt een paar lekkere pareltjes tussen.

Hoewel de kans vrij klein is dat Netflix het andere diensten als Xbox Game Pass moeilijk gaat maken, is het een leuke toevoeging aan het abonnement dat je waarschijnlijk toch al hebt. WANT-redacteur Mark Hofman probeerde een paar titels uit en zet in dit artikel vijf interessante games voor je op een rij.

Sorry, games op Netflix?

Ja, Netflix biedt sinds enige tijd ook games aan op het platform. Een groot succes is het echter nog niet, omdat de spelletjes niet ontzettend goed te vinden zijn. Op de startpagina van de streamingdienst zijn ze echter wel te vinden. Je klikt een titel aan, download het spelletje en kunt vervolgens genieten.

Netflix Games
Games op Netflix. (Afbeelding: Netflix)

Sommige titels in het aanbod voelen misschien een beetje vergezocht, andere sluiten uitstekend aan op het platform. Zo zijn er onder andere games te vinden van Netflix Original Stranger Things. Leuk voor de fans die er geen genoeg van kunnen krijgen, bijvoorbeeld.

Ondanks het feit dat Netflix Games niet zo’n heel groot succes is, zijn er wel een aantal titels die je wat mij betreft eens een kans moet geven. Dit zijn ze:

#1 Lucky Luna: meer dan een platformer

Platformers zijn fantastisch. Een paar levels knallen terwijl je wacht op de trein of maaltijdbezorger is een heerlijke bezigheid. Wat dat betreft is Lucky Luna een toffe titel. Waarom? Omdat het bekende genre in een ander jasje gegoten wordt.

Het idee is hetzelfde, maar de Netflix-game biedt gebruikers geen springknop aan. Hierdoor moet je dus allerlei andere manieren vinden om het einde van het level te halen. Leuk concept, tof vormgegeven en reden voor plezier!

#2 Stranger Things 1984: meer van de Netflix Orignal

Daar is ‘ie: zoals in het intro al te lezen was zijn er ook games die gebaseerd zijn op Netflix Originals. Stranger Things: 1984 is een heerlijk spelletje voor fans die geen genoeg kunnen krijgen van Hawkins en alles wat daar gebeurt.

Stranger Things: 1984 is een klassieke actie-avonturen game waarin je als speler terug in de tijd gaat. Samen met Hopper en de bekende kids ontdek je Hawkins, de Upside Down en andere bekende locaties als Mirkwood Forest. Voer opdrachten uit, verzamel eieren en haal er het maximale uit.

#3 Netflix Heads Up!: ideaal voor feestjes

Heads Up! is een verdomd leuk spelletje. Je houdt een kaartje (of smartphone) op je hoofd en moet raden wie of wat er precies op dat kaartje staat. Klassiek Wie ben ik? dus, maar dan in het Engels.

Op Netflix staat nu ook een nieuwe variant die zich volledig richt op de films en series van het platform en diens personages. Leuk voor de kenners, grappig voor een avondje thuis met vrienden.

#4 Desta The Memories Between: een surrealistische ervaring

Eén van mijn persoonlijke favoriet puzzelgames is Monument Valley. De prachtig vormgegeven game heeft de hersenen uren weten te kraken en ik ben eerlijk gezegd blij dat meer mensen het concept, vrij toegankelijk, kunnen ervaren.

Compleet hetzelfde is het niet, maar de makers van Monument Valley verrijken Netflix met Desta: The Memories Between. Wie gek is op puzzelgames moet dit spel zonder enige twijfel proberen. Geloof me.

#5 Spiritfarer: schipper mag ik over varen?

Het bouwen van boten, verzamelen van grondstoffen en laten groeien van je eigen gewassen: Spiritfarer is wat dat betreft de perfecte game. Dit handgetekende spel laat je in de schoenen staan van een heuse bootmeester die zijn bemanning aanstuurt om het leven op de boot zo comfortabel mogelijk te maken.

Spiritfarer heeft iets weg van Moonlight, een andere machtige titel op Netflix, en Fall Out Shelter. Heerlijk!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen