Win de eeuwige strijd met de muggen dankzij deze 5 gadgets

Gadgets Dennis Mons 15 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Het is de laatste dagen niet alleen ontzettend warm, maar ook vochtig. De ideale situatie voor een prachtig dierenvolk genaamd: de muggen. Superklein qua formaat, maar groot qua irritatie. Gelukkig zijn er voldoende gadgets om de strijd aan te gaan met deze prutdiertjes. WANT-redacteur Dennis zet ze voor je op een rij.

Muggen zijn irritant. Niet alleen zorgt hun speeksel ervoor dat we een allergische reactie krijgen door een bult en jeuk, ook verspreiden ze ziektes en virussen als malaria. Tijd om er iets tegen te doen, dus.

Op de barricades tegen muggen!

Normaliter hebben we het adagium: leef en laat leven. Muggen zijn wat mij betreft een uitzondering. Het spijt me zeer moedertje natuur, maar de beesten moeten wat mij betreft sneuvelen. Deze 5 gadgets helpen je in de strijd.

#1 Thermacell E55-muggenverjager

Dit science fiction-klinkende apparaatje vermoord geen muggen, maar jaagt ze weg. Naar eigen zeggen weet het muggen in een cirkel van zes meter uit de buurt te houden. Er zit een geurloos middeltje in dat ze niet prettig vinden. Eén ‘lading’ zorgt voor twintig uur bescherming en de oplaadbare batterij gaat 5,5 uur mee. Ideaal voor de slaapkamer dus.

muggen thermacell E55
Klein en fijn (Afbeelding: Thermacell)

De Thermacell E55 kost zo’n 40 euro.

#2 Cutter Propane Insect Fogger

Als je meteen je hele tuin wilt aanpakken is dit apparaat nog beter geschikt. Het bedrijf beweert dat je zo’n 450 vierkante meter mugvrij kunt maken. De defogger werkt vrij simpel; het heeft een propaantankje en je kan er zelf Cutter-, Black Flag- of Repel-incesticide in doen. Na vijf minuten is het helemaal prima om in je tuin te genieten van een zomeravond zonder dat je lek geprikt wordt

muggen cutter propane insect fogger
Je tuin vrij van muggen en insecten (Afbeelding: Cutter)

Dit intrigerende apparaat is te koop voor zo’n honderd euro op Amazon.

#3 Black Flag Volt: de muggen killer

De muggen verwijderen is fijn, maar als je ze de nek om kunt draaien, is dat stiekem nog prettiger. En dat is precies wat de Black Flag doet. Met blauw licht trekt het de irritante beestjes aan en verknispert ze. Het apparaat is niet groot en dus makkelijk in je tuin op te hangen. En het kost niet veel.

De Black Flag Volt is voornamelijk alleen te krijgen bij Wallmart en Homedepot, maar is ook te vinden op eBay voor zo’n 35 euro.

#4 Dynatrap: de stille moordenaar

Als je dat knisperen van kleine, levende wezens niet goed aankan, dan is wellicht een Dynatrap wat voor jou. Het gebruikt een soortgelijk licht als de Black Flag. In tegenstelling tot de zapper vangt dit apparaat de muggen. Maar goed, ze kunnen er niet meer uit en gaan alsnog dood. Er zijn verschillende versies zoals de Ultralight Sonata die 26 vierkante meter bewaakt en de XL die vierduizend vierkante meter verdedigt. Die grootste versie kost je wel meteen zo’n 230 euro.

muggen dynatrap
De Dynatrap Decora XL

#5 Peperdure Thermacell LIV Smart Mosquito Repellent System

Dit systeem, wat we gemakshalve even de TLIVSMRS noemen (tlifsummers?), is een flinke investering. Het goedkoopste apparaat (of feitelijk apparaatjes) kost namelijk zo’n $700 (680 euro). Het bestaat uit drie, vier of vijf (afhankelijk van je pakket) muggenverjagers die je overal neer kunt zetten. Ze worden bediend met een app op je telefoon en je kunt zelfs een timer inschakelen. Daarnaast houdt de app in de gaten hoeveel verjaagmiddel je nog hebt.

muggen Thermacell
Geen koopje maar wel effectief (Afbeelding: Thermacell)

Keuze te over dus om die kleine etterbakken weg te jagen of simpelweg een korter leven te geven dan ze verdienen in deze hitte.

Mocht je niet zo’n groot budget hebben, dan zijn er altijd nog deze vijf gadgets op AliExpress die wellicht helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen