Ik ga op reis en ik neem mee: 5x onmisbare tech voor onze perstrips

Audio Mark Hofman 8 mrt 2022
Leestijd: 7 minuten

Afgelopen week was het eindelijk weer zover: namens WANT zat ik met mijn achterwerk in het vliegtuig om te genieten van het buitenlandse leven. Het Mobile World Congress stond voor mij persoonlijk symbool voor het feit dat het leven weer van start is gegaan. Genieten!

Waar ik me de afgelopen week weer ouderwets heb kunnen vermaken met al het nieuws dat de industrie te bieden heeft, zorgde technologie er ook voor dat ik de week goed doorkwam. Ik deed verslag vanaf de beurs, rende als een kip zonder kop van A naar B en verplaatste me door Barcelona alsof ik er al jaren woonde.

Gadgets en tech die ik echt niet kan missen

Welke technologie en gadgets zijn voor mij onmisbaar tijdens een trip naar het buitenland? Welke producten zorgen ervoor dat ik mijn werk goed kan doen en kan blijven doen, terwijl ik met een glimlach van oor tot oor naar innovaties aan het turen ben?

Tijd om kennis te maken:

#1 Koptelefoon: Sony WH-1000XM4

Een koptelefoon is om veel redenen onmisbaar op mijn reizen. Het maakt niet uit of het gaat om een luidruchtige persruimte, een stukje ontspanning of een vlucht van een aantal uur: ik heb er echt eentje nodig. Eentje die voorzien is van een uitstekende ruisonderdrukking. Tja, en dan kan je eigenlijk maar bij één koning uitkomen.

De Sony WH-1000XM4 is dé koptelefoon voor mij. Sony staat al jaren bekend om zijn uitstekende ruisonderdrukking en heeft me om die reden dan ook echt aan zich weten te binden. Al is dat zeker niet de enige reden. De koptelefoon is met een gewicht van 251gram heerlijk licht, binnen drie uur is hij helemaal opgeladen en je wisselt makkelijk tussen Bluetooth-apparaten. Het feit dat de koptelefoon dertig uur meegaat op een volle lading met ruisonderdrukking actief, is overigens ook een groot pluspunt. Gebruik je de functie niet, dan gaat hij zelfs 38 minuten mee.

Al met al kan ik bijna niet meer zonder een koptelefoon van Sony. Al moet ik eerlijk bekennen dat ook de AirPods Max me uitstekend hebben bediend het afgelopen jaar. Maar goed, met een prijskaartje van €649 is dat een setje die ik nooit aan iemand aan ga raden. Ik ben zonder twijfel team Sony!

#2 Laptop: 16-inch MacBook Pro (2022)

Ik moet heel eerlijk bekennen dat de 16-inch MacBook Pro afgelopen week de vuurdoop heeft gekregen. De laptop is pas net op de markt verschenen en ik mag hem een tijdje lenen van Apple om de potentie ervan te kunnen ontdekken. Heel eerlijk: ik denk er serieus over na om deze laptop, die zeker niet goedkoop is, aan te schaffen.

De reden is logischerwijs niet het compacte formaat of het lichte gewicht, want die zijn beide niet aanwezig. Wel weet het 16.2-inch Liquid Retina-beeldscherm in de combinatie met de M1 Pro-chip en 32GB aan werkgeheugen ervoor te zorgen dat ik beschik over alles wat ik nodig heb. Het toestenbord tikt ongelofelijk fijn (niet geheel onbelangrijk), de software staat me goed bij en de batterij gaat een gehele werkdag mee. Een hele dag werken zonder op te laden is, zeker op een beursvloer, echt heel erg fijn.

Ik begrijp dat MacBooks erg duur zijn en zal er misschien ook geen gebruik van maken als onze content niet zoveel leunt op beeld. Er zijn wat dat betreft talloze merken die het werk uitstekend kunnen verrichten. Voor mij persoonlijk, en WANT, is het gebruik van deze 16-inch MacBook Pro met M1 Pro-chip gewoon echt een hele fijne ervaring.

16-inch MacBook Pro onedrive
Terug naar de goede oude tijd (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

#3 Gadgets der gadgets: Xtorm Voyager

Powerbanks: ze zijn er in heel veel verschillende vormen en maten, maar het is zeker niet altijd genoeg. Althans, niet voor een trip voor de redactie van WANT. Als er namelijk iets is wat je niet kan overkomen, dan is dat het uitvallen van je apparaten. Het maakt in deze niet uit of het om de laptop, smartphone of camera gaat: het is altijd een must om stroom bij je te hebben.

In het geval van Xtorm Voyager zijn gadgets als powerbanks echt een geschenk uit de hemel. Al helemaal als ze het zo goed doen als dat benoemde voorbeeld. Dit model draagt niet alleen een capaciteit van 26.000mAh met zich mee, maar biedt ook de nodige functionaliteiten.

Je hebt toegang tot twee USB-A Quick Charge-aansluitingen, twee USB-C aansluitingen en twee USB-C-kabels om je apparaten mee op te laden. Van die twee USB-C-aansluitingen is er eentje die een laadvermogen van 60W ondersteund. Snelladen is dus ook gewoon mogelijk bij deze stevig gebouwde powerbank die je overal met je mee naartoe kunt nemen.

Xtorm Voyager gadgets
De Voyager (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#4 Camera: Sony Alpha A7 III

Zijn de producten op een beursvloer uitstekend vast te leggen met een iPhone of een Samsung-vlaggenschip? Ja! Is dat iets wat we ook daadwerkelijk doen? Nee!

WANT leunt best wel veel op beeldmateriaal. We nemen veel foto’s van de producten die we zien en proberen, door middel van video, onze bezoekers mee te nemen over de hele wereld. Dat kunnen we doen met een smartphone, maar doen we toch echt met onze Sony Alpha A7 III. Waarom? Omdat de beelden simpelweg fantastisch zijn!

De camera van Sony biedt me talloze mogelijkheden op het gebied van fotografie. Ik leg alles vast in RAW-bestanden, zodat ik in de nabewerking nog allerlei onderdelen aan kan passen. Ideaal om een eigen stijl te creëren die we makkelijk kunnen herhalen. Het toestel staat ons in ieder geval in iedere situatie bij en ook op videogebied hebben we de mogelijkheid om er ongelofelijk veel uit te halen. Ik schiet de beelden in een 4K-resolutie, maar leer elke dag nog nieuwe manieren om dat te kunnen doen.

Niet alleen een handig product om alles goed vast te leggen, maar ook ideaal voor het ontwikkelen van je eigen vaardigheden. Een absolute must-have voor op reis, dus!

Sony A7 Mark III review display
De A7 III (Afbeelding: WANT)

#5 Earbuds: Apple AirPods 3

De Sony WH-1000XM4 is voor mij een ideaal product, maar toch neem ik altijd een setje earbuds mee op reis. Waarom? Omdat ze net iets makkelijker mee te nemen zijn, net iets sneller te pakken zijn en qua geluidskwaliteit op microfoongebied vaak net iets hoger liggen. Ik ben eigenlijk net zo fan van de earbud als dat ik van de koptelefoon ben.

Het is een beetje afhankelijk van welke smartphone ik precies gebruik, maar over het algemeen zijn de Apple AirPods 3 voor mij de ideale oordopjes. Dit model zit voor mij het lekkerst in de oren en daardoor dus ook het fijnst om te gebruiken. De oordopjes gaan ongeveer 30 uur mee op een volle lading en zijn daarbij ook makkelijk op te laden. Niet alleen via een vaste kabel, maar ook via MagSage of een draadloze oplader. De H1-koptelefoon chip maakt het verbinden met apparaten makkelijk en de bediening via de steeltjes is toegankelijk.

Er zijn zeker alternatieven op de markt die interessant zijn. Ondanks mijn probleem met in-ear oordopjes (ze blijven nooit zitten) moet ik de oordopjes van Nothing echt credits geven. Over het algemeen gebruik ik een iPhone voor mijn werk voor One More Thing, maar op het moment dat ik een Android-toestel test stap ik over naar de oordopjes. Wie de AirPods 3 te duur vindt of simpelweg geen goede optie vindt, kan dus zeker eens naar de dopjes van Nothing kijken.

AirPods 3 Review
Het oplaadhoesje is ook vernieuwd. (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Meer gadgets en tech?

Het mag duidelijk zijn: bij WANT zijn we helemaal weg van gadgets en tech. We volgen dagelijks de meest recente ontwikkelingen op de voet, proberen te werken met de nieuwste producten en helpen je met alle liefde bij het vinden van de juiste gear. Hopelijk is dat met dit artikel dan ook een klein beetje gelukt.

Wil je meer weten over gadgets? Check dan deze pagina! Interesse in Tech in het algemeen? Dan is dit misschien wel iets voor jou!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen