Samsung, Lenovo en Microsoft voorzien van speciale Android 12-versie

Apps Wesley Akkerman 8 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung, Lenovo en Microsoft laten weten dat ze de beschikking krijgen over een speciale versie van het Android 12-besturingssysteem. Dit is een versie van Android die eerder al aangekondigd werd, maar tot nu toe nog niet uitgerold is. Het gaat om een versie die speciaal geoptimaliseerd is voor tablets en opvouwbare apparaten.

Dat maakt Andrei Popescu bekend in een blogpost van Google. Popescu is de onderdirecteur van engineering bij de zoekgigant. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer Android 12 voor tablets precies arriveert. Maar het is de bedoeling dat dit later dit jaar gebeurt. Dan krijgen veel mensen dus toegang tot Android 12L.

Android 12 voor tablets

Dat Lenovo aan de slag gaat met de gloednieuwe software, is geen grote verrassing. De P12 Pro-tablet draait immers al een bèta van Android 12L, waardoor je dat nieuws dus zag aankomen. Het is nu echter nog de vraag welke tablets precies toegang krijgen tot het nieuwe Android 12; daar is niets over bekend momenteel.

Android 12L
Android 12L voor tablets (Afbeelding: Google)

Sowieso dus de P12 Pro van Lenovo. Daarnaast wordt er gespeculeerd over de Microsoft Surface Duo 2 en verschillende tablets en opvouwbare apparaten van Samsung. We moeten dus nog wachten op een releasedatum en een definitieve lijst met apparaten die dit nieuwe Android 12-systeem krijgen om hier écht enthousiast over te kunnen zijn.

Verbeteringen voor tablets

Android 12L voert enkele verbeteringen door aan de interface voor tablets. Die beschikken immers over grotere schermen, waardoor er meer ruimte is voor het een en ander. Zo is er een nieuw notificatiemenu dat snelle instellingen en notificaties apart weergeeft. Bovendien draaien nu veel apps en instellingen naast elkaar in beeld.

Android wordt dus als het ware nu in tweeën gesplitst, zoals Apple eerder deed met iOS en iPadOS. Hoewel voor alle systemen geldt dat de basis hetzelfde is, zijn een aantal dingen dus wel degelijk anders. Zo is de software dus beter te gebruiken op grote schermen wanneer nodig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen