Boomerang en Hyperlapse: iconische apps verdwijnen uit App en Play Store

Apps Wesley Akkerman 8 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Instagram haalt twee iconische apps uit de downloadwinkels van Google en Apple, de Play en App Store. Het gaat om de apps die we kennen als Boomerang en Hyperlapse. Eerder besloot het bedrijf al om de stekker uit IGTV te trekken. Dat zijn dus een hoop veranderingen in korte tijd. Wat is er aan de hand?

Hoewel Instagram geen precieze plannen deelt voor de toekomst, kunnen we wel iets met de woorden van een vertegenwoordiger. Tegenover de The Verge laat Christine Pai namelijk weten dat het bedrijf zich meer wil concentreren op haar hoofdapp. Hoe minder apps in onderhoud, hoe meer middelen er beschikbaar zijn.

Instagram voert veranderingen door

Het is niet zo dat alle onderdelen van Boomerang en Hyperlapse ineens verdwijnen. Het lijkt er namelijk op dat Instagram meer functies wil opnemen binnen de hoofdapp. Zo blijven de Boomerang- en Layout-functies beschikbaar binnen de app, zodat gebruikers hun creativiteit de vrije loop kunnen laten.

Instagram tiktok
Verschillende videoformats van Instagram (Afbeelding: Instagram)

Beide apps zijn sinds 1 maart niet meer te downloaden uit de App Store en Google Play. Boomerang was sinds 2015 beschikbaar. Met de app maakte je korte video’s die bestonden uit een serie foto’s die rap achter elkaar genomen werden. Vervolgens kon je die beelden delen in je feed op social media, zoals Facebook.

Boomerang leeft voort in stories

De functies van Boomerang zijn reeds geruime tijd beschikbaar voor Instagram stories, dus je kunt ze nog steeds gebruiken. Over Hyperlapse hebben we minder goed nieuws. Die app verdwijnt namelijk volledig, aangezien de opties nog altijd niet opgenomen zijn binnen de hoofdapplicatie van het bedrijf.

De vraag is nu of dat moet. Toen de app onthuld werd in 2014, kregen gebruikers toegang tot professioneel ogende timelapse-video’s en indrukkwekkende videostabilisatie. Camerahardware op smartphones is in korte tijd flink verbeterd, waardoor dergelijke software waarschijnlijk minder hard nodig is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Techcrunch

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen