Pokémon-kaart koper krijgt drie jaar cel, Charizard is van de overheid

Games Jelle van Es 8 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

We schrijven regelmatig over Pokémon. Of het nu om de games gaat of de kaarten. En een tijdje geleden schreven we een verhaal over iemand die coronasteun had aangevraagd voor zijn bedrijf, maar uiteindelijk er iets anders mee kocht.

Dat artikel kun je hier rustig teruglezen. Het ging om een Amerikaans persoon die dus met de coronaregelingen een lening had aangevraagd. Maar dat geld gebruikte hij uiteindelijk om en dure Pokémon-kaart aan te schaffen. En dat was dus niet de bedoeling.

Pokémon-kaart in beslag genomen

En nu is er een uitspraak in de zaak. De persoon die de Pokémon-kaart met het coronageld heeft gekocht, krijgt een gevangenis straf van 36 maanden, oftewel drie jaar. Dat is onder andere door Polygon naar buiten gebracht. De man had via het fonds 85.000 dollar geclaimd omdat hij naar eigen zeggen een klein bedrijf had. Dat geld moest dan gebruikt worden om de lonen van zijn werknemers te betalen. Maar de plannen van de man waren anders. Hij kocht voor een bedrag van 57.789 dollar een first-edition, shadowless holograhpic Charizard kaart. En dat was dus niet de bedoeling.

Pokémonkaart Holographic Charizard
Een vergelijkbare kaart (Afbeelding: PWCC Auctions)

Onder het kopje van valsheid in geschriften is hij dus nu veroordeeld. Hij moet naast zijn gevangenisstraf ook nog het bedrag van de lening terugbetalen en een boete van 10.000 dollar. Hij zou hebben gesteld dat hij de kaart inlevert. Of die dan verkocht wordt, dat is nog even de vraag. Een soortgelijke kaart werd overigens in december verkocht. Of dit de kaart is van de man die is veroordeeld, dat is niet bekend. Als dat niet het geval is, dan heeft de overheid nu dus een Pokémon-kaart in hun bezit.

Veel geld

Er gaat veel geld om in de wereld van Pokémon-kaarten. Onlangs werd er nog een record gevestigd. Een kaart werd voor maar liefst 900.000 dollar verkocht. Meer daarover lees je hier.

Duurste Pokémon-kaart ooit: bizar bedrag voor een stukje karton

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen