Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 25 okt 2021

Man gebruikt coronasteun om Pokémon-kaart te kopen, loopt tegen lamp

Met de uitbraak van het coronavirus ontstonden er wereldwijd heel wat problemen. Zo moesten bedrijven bijvoorbeeld dicht. In de Verenigde Staten kon men gebruik maken van leningen om de kosten te dekken. Maar het is dan niet de bedoeling dat je dat geld gebruikt om een Pokémon-kaart te kopen.

En dat is nou hetgeen dat Vinath Oudomsine uit Dublin in de Amerikaanse Staat Georgia heeft gedaan. Volgens The Telegraph zou deze man gebruik hebben gemaakt Economic Injury Disaster Loan (EIDL) en dat gebruikt hebben om een zeldzame Pokémon-kaart aan te schaffen.

Coronasteun voor Pokémon-kaart

De beste man zou hebben gesteld dat hij een klein bedrijf had waar verschillende mensen werkten. Hij zou het geld dus nodig hebben om de lonen te blijven betalen en werd uiteindelijk voorzien van een lening van 85.000 dollar. Het probleem is alleen dat hij helemaal geen bedrijf had. En het geld zou hij gebruikt hebben om voor 57.789 dollar een Pokémon-kaart aan te schaffen. Hij wordt nu vervolgd. Hij heeft namelijk fraude gepleegd door zo’n lening aan te vragen en te innen. Als hij wordt veroordeeld, dan kan hij twintig jaar in de gevangenis terecht komen of een boete van 250.000 dollar.

Pokémon-kaarten
Pokémon-kaarten (Afbeelding: Heritage Auctions)

Vooral het in de gevangenis komen voor dit vergrijp lijkt ons pijnlijk. Met twintig jaar zit je dan tussen behoorlijk zware criminelen. Dat is al erg genoeg, maar dan moet je ook nog eens gaan vertellen wat je hebt gedaan om daar te komen. En dan zeg je dus dat je een Pokémon-kaart hebt gekocht van geleend geld. Het is niet bekend om welke kaart het precies gaat. Maar als het daadwerkelijk een kaart is die voor dat bedrag is gekocht, dan zou het één van de duurste kaarten ooit zijn. Volgens Kotaku gaat het om de tiende duurste kaart ooit.

Gokken

Het is natuurlijk de grote vraag waarom Vinath Oudomsine dit heeft gedaan. Het lijkt er op dat hij er op gokte dat hij de kaart kon kopen en vervolgens hem na een tijd met winst weer door kon verkopen. Want op dit moment stijgen de waardes van de Pokémon-kaarten nog altijd. Wil je daar meer over lezen? Bezoek dan hier onze overzichtpagina.

Verzamelaar mist één peperdure Pokémon-kaart voor zijn ultieme collectie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Man gebruikt coronasteun om Pokémon-kaart te kopen, loopt tegen lamp
Sluiten