Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 24 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

8 Goedkope gadgets die je huis een upgrade geven

Heb je geld over en geen flauw idee wat je er mee moet? Geef het aan een goed doel, steek het in aandelen of geef het uit aan wat nieuwe handige gadgets voor in huis. Wat jij met je geld doet maakt ons natuurlijk niet uit. Al hebben we hieronder wel acht gadgets voor je uitgezocht die je huis een lekkere upgrade geven, en dat zonder je bankrekening leeg te roven. Zo hou je ook geld over voor die aandelen en dat goede doel.

Denk wel goed na voordat je een item in je digitale winkelwagentje stopt en afrekent. Wanneer je het pakketje hebt ontvangen en het niet goed is verpulvert Amazon het ongebruikte item namelijk graag voor je. Zonde? Doodzonde. Dit ga je natuurlijk tegen door impulsaankopen niet terug te sturen, of beter: ze in eerste instantie niet te doen. Maar wie weet kun jij wel uit de voeten met een van de onderstaande populaire gadgets.

#1 Slimme Xiaomi speaker

Niet iedereen ziet het nut of de noodzaak in van de slimme speaker. Toch is het een handig hulpje voor in huis. Koppel je slimme gadgets naadloos aan de slimme speaker en bedien je apparaten zo makkelijk via de spraakassistent. Voel jij je niet te beroerd om naar de schakelaar te lopen om een lamp aan te doen? Dan kun je de speaker ook altijd gebruiken om een ‘gezellig’ gesprek met de spraakassistent te voeren. Of beter: om muziek te luisteren. Wow. Ja. Mind is blown. Dat kan dus ook gewoon nog met een slimme speaker.

Xiaomi slimme speaker Lidl
Slimme Xiaomi speaker (Afbeelding: AliExpress)

#2 Gadgets voor wie niet van schoonmaken houdt: Robotstofzuiger van Xiaomi

Een robotstofzuiger geeft je huis een upgrade: het beestje maakt je vloeren schoon. Daarnaast geeft het je leven een upgrade: het beestje neemt je een rotklus uit handen. Dat is dus dubbel winnen. Zo hou jij meer tijd over voor de belangrijke dingen in het leven, zoals Netflixen, de vrijdagmiddagborrel en het niet doen van de afwas.

Xiaomi Mi Robotstofzuiger
Xiaomi Mi robotstofzuiger (Afbeelding: AliExpress)

#3 Gadget voor de koukleum: Elektrisch verwarmd vloerkleed

Oké, dit ding is niet echt een vloerkleed. Tenminste, het heeft een soort hout-print en ziet er niet echt warm en zacht uit. De mat ziet er overigens ook niet echt mooi uit. Maar dat is misschien gewoon een kwestie van smaak.

Wie geen smaak heeft, of simpelweg lekker praktisch is kan dit elektrisch verwarmde vloerkleed naast het bed leggen voor warme voeten in de ochtend. Of leg de mat in de keuken zodat je tijdens het koken geen koude voeten krijgt. Of het een upgrade van je interieur is? Mwah. Het is waarschijnlijk wel een upgrade van je humeur. Dat is ook wat waard.

verwarmde deurmat
Verwarmde mat (Afbeelding: Amazon)

#4 Opblaasbaar bubbelbad

Met dit gadget ga je deze herfst en winter de deur niet meer uit. Oké, misschien alleen de achterdeur. Een opblaasbaar bubbelbad in de woonkamer zetten is misschien niet een heel goed idee. Action’s opblaasbare bubbelbad tovert zelfs de kleinste tuin in tot een oase van rust, maar ook tot een plek waar je vrienden zichzelf graag uitnodigen en niet meer weg te krijgen zijn.

bubbelbad Action
Bubbelbad (Afbeelding: Action)

#5 Gadgets voor de sloddervos: Draadloze oplader

Hoe minder kabels, hoe minder rommelig je huis eruit ziet. Al je kabels in een lade proppen is alleen geen goed idee. Ze weer de knoop proberen te halen is namelijk geen pretje, en de kans dat een aantal kabels je ruwe opruim kunsten niet overleven is aanwezig. Kies daarom voor een draadloze oplader. Dat staat beter dan een berg kabels naast of op je bureau of aanrechtblad, en werkt soepel. Tenminste, alleen als je apparaten een QI-functie hebben.

Hier vind je nog een paar praktische must-have gadgets voor de sloddervos.

draadloze oplader Xiaomi
Draadloze oplader (Afbeelding: AliExpress)

#6 Luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger is een simpel apparaatje dat het klimaat in huis drastisch kan verbeteren. Sommige luchtbevochtigers hebben ook een mogelijkheid voor het verspreiden van etherische- en essentiële oliën. Zet het apparaatje aan wanneer de lucht in huis erg droog is. zo voorkom je dat je huid droog en geïrriteerd in en blijven je luchtwegen vrij.

luchtbevochtiger Amazon gadgets
Luchtbevochtiger (Afbeelding: Amazon)

#7 Luchtontvochtiger

We gaan van de luchtbevochtiger naar de luchtontvochtiger. Ondanks dat de winter er aan komt en de lucht droger wordt, is een luchtontvochtiger in sommige gevallen nog steeds een handige gadget voor in huis. Een luchtontvochtiger is voornamelijk handig in de lente, zomer en de herfst. Het als de luchtbevochtiger helpt een luchtontvochtiger bij het verbeteren van het klimaat in huis. De een verspreidt meer vocht in de lucht en de ander haalt het er uit. Zo simpel is het.

Wanneer gebruik je een luchtontvochtiger? Onder meer als er condens op de ramen zit, het huis een beetje muf ruikt (of bepaalde kamers muf ruiken), er schimmel op muren of het plafond zit, als je last hebt van ongedierte in huis en als je allergieën (zoals die voor huisstofmijt) toenemen.

luchtontvochtiger gadgets Amazon
Luchtontvochtiger (Afbeelding: Amazon)

#8 Gadgets voor in de keuken: Kraanwaterfilter

Surprise, surprise: kraanwater is niet schoon. Kraanwater is zogezegd ‘hard’, en zit vol met kalk en andere stoffen zoals chloor, microplastics en meer. Dit water drinken is niet dodelijk, maar goed is anders. Een simpele kraanwaterfilter tovert je kraanwater om in iets dat werkelijk drinkbaar is. Dit filter is makkelijk te installeren zonder gereedschap en zonder dat je de complete kraan hoeft te vervangen.

kraanwaterfilter gadgets amazon
Kraanwaterfilter (Afbeelding: Amazon)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!