5 geweldige apps die iedere Netflix-freak eens moet proberen

Films & Series Mark Hofman 2 aug 2022
Leestijd: 5 minuten

Er zijn talloze platformen die op zichzelf een uitstekende ervaring weten te bieden. Toch is het geen ramp om eens verder te kijken en manieren te vinden om er nog meer uit te halen. Precies om die reden zet Mark vandaag vijf Netflix-apps voor je op een rijtje, waarmee jij helemaal los kunt gaan. Ideaal voor het vinden van toffe Netflix-films of het detecteren van een Netflix-storing, bijvoorbeeld.

Ik zal heel eerlijk zijn: Netflix heeft naar mijn mening zijn beste tijd wel gehad. De dagen dat nieuwe series je dagenlang bezig weten te houden zijn, voor mij persoonlijk, een beetje voorbij. Al wil dat niet zeggen dat de streamingdienst je niets meer te bieden heeft. Er zijn talloze Netflix-films en series waar jij optimaal van kunt genieten. Maar het kan altijd nog een beetje beter.

Netflix-apps: alles voor Netflix-films, series en veel meer!

Gelukkig staan de Google Play Store en Apple App Store vol met handige applicaties om je daar een handje bij te helpen. Waar je vroeger op de dienst snel raak schoot, qua kwalitatief goede content, is kwaliteit anno 2022 iets lastiger te vinden. Daarom ben ik dus zo enthousiast over de apps die ontwikkelaars gecreëerd hebben. Al zijn er meer voordelen te vinden.

Hieronder heb ik vijf Netflix-apps op een rijtje gezet waarmee het platform naar een hoger niveau getild wordt. Van een prachtig platform voor liefhebbers van series tot een ideaal dagboek voor je Netflix-films. Ze zijn allemaal van de partij.

#1 IMDb: de beste Netflix-films en series

Eén van de beste Netflix-apps die we vandaag de dag hebben is een oude bekende. Noem me ouderwets, maar IMDb is de shit. Waar veel mensen het platform gebruiken om te zien “wie die ene acteur ook alweer is”, heeft het je nog heel veel meer te bieden.

Zo is het bijvoorbeeld ook een uitstekende tool om geweldige Netflix-films of -series te vinden. Je kunt zelf een titel opzoeken en de score van andere gebruikers bekijken, maar ook hele lijsten bewonderen met simpelweg de beste content. Ideaal voor iedereen die het meeste uit de streamingdienst wil halen of door de bomen (aanbod) het bos (goede content) niet meer ziet.

IMDb Netflix-films
Genoeg te vinden (Afbeelding: IMDb)

IMDB is gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

#2 Rave: kijk samen met je vrienden

In je eentje een film of serie kijken is hemels, maar met vrienden erbij is het nog beter. Al heb je niet altijd zin om iedereen constant over de vloer te hebben (of zelf je huis te verlaten). Gelukkig leven we in 2022 en kunnen we op dit soort problemen “daar is een app voor!” zeggen.

Rave is één van de Netflix-apps die mensen dichter bij elkaar brengt. Het is mogelijk om, door middel van een account, op afstand verbinding te maken met vrienden. Je kunt samen een prachtige film, serie of documentaire uitkiezen en deze, realtime, met elkaar bekijken. Precies zoals Netflix Party, maar dan voor je smartphone.

Rave, Netflix-apps
Samen met vrienden (Afbeelding: Rave Inc.)

Rave is gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

#3 Downdetector: storing op Netflix?

Niets zo vervelend als een avondje bingen op de planning hebben staan, om vervolgens tegen een vastlopend titelscherm aan te kijken. Helaas is dit, in het geval van streamingdiensten, nog wel eens de realiteit. Probleem daarvan is echter dat je niet 1,2,3 weet waar het probleem zit. Is het de dienst zelf of laat de internetverbinding je in de steek?

Wat dat betreft is Downdetector een ideale app voor je smartphone. Via deze weg kun je namelijk makkelijk zien of een bepaalde dienst, of website, last heeft van problemen. Een Netflix-storing is in dit geval dus zo gevonden. Het maakt de vervelende situatie niet minder vervelend, maar het zorgt er wel voor dat jij niet eindeloos aan je router blijft sleutelen. Mits er geen Netflix-storing is, dan is het mayhem!

Downdetector, Netflix-storing
Zit er een storing? (Afbeelding: Downdetector)

Downdetector is gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

#4 TV Time: de perfecte app voor series

Er zijn talloze Netflix-apps te vinden voor films, maar op het gebied van series voelt de markt altijd een beetje karig aan. Geeft niet, want er zit een topper als TV Time tussen. Via deze applicatie is het mogelijk om al je series te volgen, op te slaan en te delen met je vrienden. Zo zie je bijvoorbeeld niet alleen waar je precies gebleven bent, maar heb je ook als eerste door wanneer er een nieuwe aflevering online staat.

Wat het platform zo leuk maakt, is dat je een connectie kunt maken met mensen die een bepaalde titel ook supertof vinden. Zo kun je, na het kijken van bijvoorbeeld een nieuwe aflevering, lekker online napraten. Ideaal!

TV Time, Netflix-apps, Netflix-series
Hou de boel goed in de gaten (Afbeelding: Whip Networks)

TV Time is gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

#5 Letterboxd: Netflix-films op een rijtje

Ben jij groot fan van Netflix-films, of welk soort films dan ook, en wil je graag een lijst bijhouden met de content die je gezien hebt? Dan is Letterboxd zonder twijfel een dikke aanrader. De applicatie geeft je niet alleen een helder overzicht van gekeken content, maar laat je de titels ook beoordelen. Zo hou je zelf makkelijk bij welke films echt heerlijk waren om te zien en welke je andere mensen moet afraden.

Letterboxd, Netflix-films
De beste films op een rij! (Afbeelding: Letterboxd Limited)

Letterboxd is gratis te downloaden voor de Apple App Store en Google Play Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen