Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gadgets 3 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Vijf zeldzame LEGO-sets die je nu kunt scoren op Marktplaats

Marktplaats heeft (bijna) alles, maar het is lastig om de echte pareltjes te vinden. Wij zoeken voor jou de krenten uit de LEGO-pap.

Toegegeven, op Marktplaats is zeer veel troep te vinden. Spullen die je niemand gunt. Zelfs als je na urenlang onderhandelen en de meest gênante chats een spotprijsje kunt krijgen. Wij besparen je het zoeken door voor jou de tofste dingen op een rij te zetten. Helaas kunnen we niets doen aan de bijzondere gesprekken die je met verkopers zal hebben. Dit keer zetten we voor jou vijf prachtige LEGO-sets centraal.

LEGOop Marktplaats

LEGO is net als een Danoontje: wie is er niet mee groot geworden? Goed, je zal nu waarschijnlijk overgestapt zijn op yoghurt met fruit of muesli, maar met LEGO bouwen kan nog steeds. Vooral tijdens de pandemie waren we flink met de blokjes bezig. Het is vooral leuk als je met toffe sets en unieke minifigures aan de slag kunt. Wij zetten vijf pareltjes die we hebben gevonden voor jou op een rijtje. Wellicht zit er wat voor jou tussen!

LEGO Store Bricklink

Wil je iets zeldzaams hebben? Dan moet je Wim even een berichtje sturen op Marktplaats. Hij is een van de gelukkigen die de Modular LEGO Store van Bricklink in handen heeft gekregen. Van deze set zijn er maar 10.000 exemplaren en deze zijn allemaal al uitverkocht. Deze set heeft 2.149 onderdelen, waarvan er 454 zelfs uniek zijn. Wim wil er wel veel geld voor hebben, want het hoogste bod is nog niet geaccepteerd. Dat staat nu op 410 euro.

Deze set vind je niet in de winkel. (Afbeelding Lego)

LEGO kastelenverzameling uit de jaren ‘80/’90

Wil je een echt bijzondere verzameling van LEGO-kastelen hebben? Ook dan ben je op het juiste adres op Marktplaats. Johan heeft acht sets uit de jaren ‘80/’90 in de verkoop. Deze zijn niet gesealed, maar nog steeds hartstikke tof om in huis te halen. Je moet dan alleen weel Conny verslaan, want deze gebruiker is flink aan het bieden. Ze heeft er op dit moment 1.910 euro voor over.

Lego Marktplaats kastelen
LEGO als een koning. (Afbeelding: Marktplaats/Johan)

Star Wars op Marktplaats

Als je Star Wars-fan bent, dan ken je natuurlijk ook de vele LEGO-sets. Er zijn er dan ook genoeg te vinden op Marktplaats. Vandaag lichten we de verzameling van Niels uit. Hij heeft 10 verschillende sets in de aanbieding. Waarvoor je vanaf 350 euro kunt bieden. Het zijn niet de meest exclusieve sets, maar ze zijn goedkoper dan in de winkel. Volgens Niels zijn ze helemaal nieuw. Natuurlijk is dat op Marktplaats altijd wel de vraag of dat klopt, maar met een 5-sterrenbeoordeling, mogen we er vanuit gaan dat alles goed is.

Lego Star Wars Marktplaats
Met deze sets mag je jezelf echt de Darth Vader van de LEGO-winkel noemen. (Marktplaats/Niels)

MISB Bricklink designerprogramma

Bricklink-sets zijn altijd erg gewild. Het zijn speciale LEGO-sets die door de community worden bedacht. Mensen kunnen ervoor kiezen om projecten te funden en bij genoeg steun brengt LEGO ze ook echt uit. Dit zijn vaak wel allemaal limited editions waardoor je er snel bij moet zijn. De heer of mevrouw Van de Kerkhof heeft flink zijn/haar best gedaan. De verkoper op Marktplaats biedt 5 unieke sets aan. Je moet er wel diep voor in de buidel testen, want pas voor 1.049 euro is de verzameling voor jou.

BrickLink lego boot
Je wil de boot niet missen. (Marktplaats/Van de Kerkhof)

Indiana Jones

De Indiana Jones-sets van LEGO dateren alweer uit 2008 en 2009 en worden niet meer gemaakt. Ze zijn dan ook nog steeds gewild. Moonlicht verkoopt  9 verschillende sets die nog in de doos zitten. Goedkoop zijn ze zeker niet want je kunt pas bieden vanaf 1.750 euro.  Je moet dus een echte verzamelaar zijn, of heel goed onderhandelen als je deze allemaal in huis wil hebben. We raden Moonlicht wel even aan om volgende keer wat betere foto’s te posten, want als je zo’n bedrag vraagt mag je wel een kunstwerkje van je foto’s maken.

.Marktplaats Lego Indiana Jones

Is dit de heilige graal?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!