LEGO komt met een epische Atari 2600-set

Gadgets Dennis Mons 20 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De Deense speelgoedfabrikant LEGO komt met een extreem toffe set. Ze hebben de Atari 2600 gebouwd ter ere van de 50ste verjaardag van het merk.

Als je denkt dat de samenwerking tussen LEGO en Nintendo briljant is, dan ga je deze Atari 2600 helemaal fantastisch vinden. De set komt op 1 augustus uit en kost 239,99 euro.

Retro LEGO

Wellicht dat een jonger publiek geen idee heeft wat een Atari 2600 is: het is een gameconsole uit 1977 en uitgevonden door game-icoon Nolan Bushnell. Van de machine werden meer dan dertig miljoen stuks verkocht. De meest populaire game was Pong, een simpel tennisspelletje.

LEGO Atari Pong
Ja verwende jonge GTA-spelers. Hier moesten wij het mee doen. (Afbeelding: Atari)

Oog voor detail

Deze LEGO-set is om meerdere wijzen legendarisch. Zo huist de console een verborgen gamekamer in retro 80’s-stijl, inclusief old school-telefoon, een oude CRT-tv, klassieke posters en een ghettoblaster.

LEGO Atari 2600
Ooooh, de herinneringen. (Afbeelding: LEGO)

Ook zitten er drie cartridges van klassieke games in de set: Centipede, Asteroids en Adventure (beroemd vanwege het feit dat het de eerste game was met een easter egg). Maar het meest briljante is het feit dat je de cartridges kunt ombouwen tot een moment uit die games. Een soort van Transformers dus. De cartridges hebben ook een houder om ze in op te bergen.

Bij de set zit zelfs de iconische Atari joystick. Je weet wel: degene die niet sneuvelt zoals die van concurrenten toentertijd wel deden. En qua oog voor detail: de stick beweegt zelfs.

 

LEGO Atari
Flinke set met 2532 steentjes. (Afbeelding: LEGO)

Echte LEGO-console?

Nu wij hebben besloten de set sowieso aan te schaffen, schoot er een idee door het hoofd. Met wat simpele aanpassingen is er makkelijk een Raspberry Pi in te bouwen. Zet daar vervolgens RetroArch op met wat Atari-ROMS en je hebt een werkende LEGO Atari 2600. Een stuk eenvoudiger dan een LEGO Xbox Series X bouwen.

Wij weten wel wat we in augustus gaan doen. Eerst de enorme Bowser uit de Mario-games bouwen, dan de Atari 2600, dán de NES-console, én de Super Mario 64-levels. Wordt een druk (en duur) maandje.

Hopelijk blijft LEGO deze samenwerkingen aangaan, want een LEGO-versie van de Dreamcast of Neo Geo zien we ook wel zitten.

Van welke console zou jij een LEGO-versie willen zien? Laat het ons weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen